Inca un CUTREMUR de peste 5 grade in nordul Italiei

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 05:52

Un nou cutremur cu magnitudinea de 5,3 grade pe scara Richter a zguduit marti, la orele locale 13:00, (ora 14:00 in Romania) regiunea Emilia Romagna, din nordul Italiei, unde cu doar cateva ore in urma se produsese un seism de 5,8 grade soldat cu cel putin zece morti, informeaza Agerpres.

Potrivit datelor preliminare oferite de Institutul national de geofizica si vulcanologie (INGV), noul cutremur s-a produs la o adancime de numai un kilometru, informează AFP. Seismul, cu o durata foarte mare, s-a simtit in birourile serviciului de protectie civila din provincia Modena, care au fost evacuate. Cel mai recent bilant al seismului cu magnitudinea 5,8 grade produs marti in nord-estul Italiei in provincia Modena, regiunea Emilia-Romagna, consemneaza cel putin zece morti ai mai multi raniti, transmite France Presse.


Trei oameni au murit in localitatea San Felice sul Panaro, unde s-a prabusit o fabrica, doi in satul vecin Mirandola, unul la Concordia si un altul la Finale, a precizat comandantul carabinierilor din Modena, Salvatore Iannizzotto. Potrivit acestuia, preotul din Rovereto di Novi a decedat, dar nu stie inca din ce cauza. O femeie a decedat si la Cavezzo, sub ruinele unei fabrici de mobila, a zecea victima fiind preotul bisericii din Carpi, ranit mortal de prabusirea unei parti a edificiului.
Cutremurul a provocat panica printre locuitori, dupa ce un seism cu magnitudinea de 6 grade a zguduit aceeasi regiune in dimineata zilei de 20 mai. Sapte oameni au murit atunci si sute de cladiri s-au prabusit, lasand in urma mii de sinistrati.

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.