Inca un focar de coronavirus in Romania. Anuntul autoritatilor

Autor: B.M.
Actualizat: 10 iul 2020, 16:28
izoleta

Directia de Sanatate Publica anunta aparitia unui nou focar de coronavirus in Romania.

Este vorba despre un camin de batrani din Odobesti, unde 25 de pacienti si 16 angajati ai centrului au fost depistati pozitiv cu Coronavirus.

Acesta este al doilea val de infectii de la Centrul pentru batrani Odobesti: la mijlocul lunii aprilie au fost depistati pozitiv cu coronavirus 29 de batrani și angajați.

Focar nou de coronavirus in Romania la Odobesti

"La Caminul de Persoane Varstnice de la Odobesti au fost identificate 41 de persoane pozitive, dintre care 25 de beneficiari si 16 angajati ai centrului. În total, au fost testate 64 de persoane, pentru care s-au efectuat un numar de 84 de recoltari", a declarat purtatorul de cuvant al DSP Vrancea, Silviu Stanciu, pentru Agerpres.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Testarea la Caminul de Persoane Varstnice de la Odobesti a fost realizata dupa ce doi batrani au fost confirmati pozitiv cu COVID-19, iar unul dintre ei a decedat.

Coronavirus Romania: masura luata de DSP Vrancea

Ca urmare a reaparitiei focarului de infectie la Caminul de Persoane Varstnice de la Odobesti, Directia de Sanatate Publica Vrancea i-a propus testarea personalului de ingrijire din caminele de batrani de doua ori pe luna, cu posibilitatea de extindere a testarii si in centrele rezidentiale.

"DSP Vrancea a demarat o campanie de testare a personalului de ingrijire din caminele de batrani. Actiunea de testare se va repeta cu frecventa de doua ori pe luna si se va lua in calcul si testarea personalului de ingrijire din centrele rezidentiale, tot de doua ori pe luna", au transmis reprezentantii institutiei.

Citeste si: Bolnav de coronavirus, gest extrem intr-un spital din Sibiu. A fost gasit mort in baie