Încă un loc pe podium pentru România! Ancuța Bodnar și Simona Radiș, ARGINT la dublu vâsle la Jocurile Olimpice de la Paris 2024

Autor: Andrei Costanda

Ancuta Bodnar și Simona Radiș, medalia de argint la dublu văsle

Sursa: Profimedia

Într-o cursă dramatică, Ancuța Bodnar și Simona Radiș aduc acasă medalia de argint la dublu vâsle feminin, confirmându-și statutul de elite mondiale.

Ancuța Bodnar și Simona Radiș, fostele campioane olimpice de la Tokyo, au obținut argintul la dublu vâsle la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, după o cursă dramatică în care au fost devansate cu doar 24 de sutimi de secundă de echipa Noii Zeelande.

Cursă strânsă pentru vicecampioanele olimpice

Ancuța Bodnar și Simona Radiș, două dintre cele mai talentate canotoare ale României, au demonstrat din nou că se numără printre cele mai bune echipe de dublu vâsle din lume.

În vârstă de 25 de ani fiecare, cele două sportive au câștigat medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, după ce au condus prima parte a cursei, dar au fost depășite de echipa Noii Zeelande în ultima parte a competiției.

Cu un timp de 6:50.69, Bodnar și Radiș au terminat cursa pe locul doi, la doar 24 de sutimi de secundă în spatele echipei din Noua Zeelandă, care a încheiat cu 6:50.45.

Medalia de bronz a fost câștigată de echipa Marii Britanii, care a terminat cursa cu un timp de 6:53.22.

Aceasta este a treia medalie câștigată de România la Jocurile Olimpice de la Paris, după cele două ale lui David Popovici, care a obținut aurul la 200 m liber și bronzul la 100 m liber. De asemenea, România a mai obținut o medalie de aur prin Andrei Cornea și Marian Enache la dublu vâsle masculin.

Citește și: Carambol pe Autostrada Soarelui! 13 mașini s-au ciocnit în drumul spre mare

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”

Citește și: O nouă descoperire în cazul dentistei ucise în Brăila! Cui îi aparține a doua probă ADN recoltată de sub unghiile victimei

Ancuța Bodnar și Simona Radiș, campioane olimpice la Tokyo

Ancuța Bodnar și Simona Radiș au intrat în competiție ca favorite, având în vedere performanța lor de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde au stabilit cel mai bun timp olimpic al probei, 6:41.03.

Chiar dacă nu au reușit să își apere titlul de campioane olimpice, rezultatul lor rămâne unul remarcabil, confirmând încă o dată valoarea lor pe plan internațional.

Federația Română de Canotaj se mândrește cu un palmares impresionant la Jocurile Olimpice, fiind a doua cea mai prolifică federație sportivă din România, cu un total de 43 de medalii: 21 de aur, 13 de argint și 9 de bronz.

Pe primul loc se află Federația Română de Gimnastică Artistică, care a adunat 71 de medalii olimpice: 25 de aur, 20 de argint și 26 de bronz.

Performanța Ancuței Bodnar și a Simonei Radiș la Jocurile Olimpice de la Paris aduce încă un motiv de mândrie pentru sportul românesc, demonstrând că tradiția canotajului de performanță continuă și că România rămâne o forță de luat în seamă în competițiile internaționale. Determinarea și talentul celor două sportive au fost evidente în această cursă dramatică, unde fiecare sutime de secundă a contat.

 


Eliminare surpriză în Casa iubirii! Momente tensionate s-au derulat în platoul emisiunii, unde trei concurenți au fost propuși spre eliminare! Iată cine a plecat acasă și ce reacții s-au stârni!