Inca un nume greu din politica romaneasca este anchetat de procurorii anticoruptie. DNA cere retinerea si arestarea preventiva a lui Dan Sova

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 mar 2017, 20:04

Senatorul este acuzat ca a ordonat distrugerea computerelor din fosta sa firma de avocatura pentru a nu se descoperi adevarul despre relatiile cu sefii complexelor energetice Turceni si Rovinari.

„Chestiuni procedurale”. Asta a spus Dan Sova cand a iesit din sediul DNA, in urma cu o luna. Parea ca totul este in regula si ca nu se teme de ce ar urma sa gaseasca procurorii. Procurorii anticoruptie asteapta incuviintarea Parlamentului pentru a-l putea retine si aresta pe senator. Il acuza ca ar fi depus acte false in dosarul in care este anchetat. Este vorba despre contractele incheiate intre firma sa de avocatura si complexurile energetice Turceni si Rovinari.

Procurorii anticoruptie au decis sa ceara aceasta incuviintare pentru ca, spun ei, pe 20 februarie, avocatul senatorului ar fi depus la dosar 11 procese verbale intocmite intre 2005 si 2009, nestampilate, insa, semnate indescifrabil de Dan Sova si alte doua persoane.

##VIDEO134349##

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Firma de avocatura a lui Dan Sova ar fi primit 3 500 000 de lei bani necuveniti, dupa cum sustin procurorii.

Cu o cariera fulminanta langa Victor Ponta, Dan Sova a devenit celebru in 2012 cand a fost purator de cuvant al PSD pentru doar 10 zile. Presedintele PSD, Victor Ponta, l-a revocat din functie si l-a trimis la Muzeul Holocaustului din Washington, pentru documentare dupa afirmatiile facute publice.

Apele au fost liniste pana dupa alegerile prezidentiale. Tanarul politician a vorbit public despre cautarea vinovatilor. A urmat o sedinta de urgenta la partid si excluderea alaturi de Mircea Geoana si Marian Vanghelie.
Astazi, senatorul Dan Sova, fost ministru al Transporturilor, fost membru in staff-ul de campanie al lui Victor Ponta, risca sa ajunga dupa gratii. Parlamentarii vor analiza saptamana viitoare cererea DNA de incuviintare a retinerii si arestarii sale.

 

 


Episodul 11 al serialului turcesc „Tablou de familie” este difuzat la Kanal D joi, 11 iulie 2024. Serialul mai poate fi urmări și online, live pe kanald.ro.