Încă un război! Israelul se declară pregătit pentru a ataca Iranul. Țara Sfântă susține că aceasta este o „obligație morală a sa”

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 18 apr 2023, 02:00

Israelul se declară pregătit pentru a ataca Iranul. Țara Sfântă susține că aceasta este o „obligație morală a sa”

Sursa: Unsplash

Israelul susține că se pregătește pentru a ataca Iranul, considerând că aceasta este „obligația morală” a sa. Declarația a venit la scurt timp după ce Iran a anunțat că poate produce arme nucleare, deoarece are toate resursele de care are nevoie.

Israelul susține că este pregătit pentru a ataca Iranul, întrucât acesta vrea să fabrice arme nucleare. Țara Sfântă susține că aceasta este o „obligație morală” a sa.

Israelul se mobilizează pentru „pregătirea frontului intern”

Aviv Kohavi, șeful armatei israeliene, a declarat ieri, 17 iulie, că Israelul, în urma „obligației morale” pe care o are, trebuie să lanseze un atac împotriva programului nuclear ce urmează să ia naștere în Iran.

„Pregătirea frontului intern pentru război este o sarcină care trebuie accelerată în anii următori, mai ales în lumina posibilității ca noi să fim nevoiți să acționăm împotriva amenințării nucleare. IDF continuă să se pregătească în mod viguros pentru un atac asupra Iranului și trebuie să se pregătească pentru orice evoluție și orice scenariu”, a declarat comandantul Frontului Intern al Armatei Israelului.

Mai mult decât atât, Aviv Kohavi susține că atacul din partea Israelului este „o obligație morală și un ordin de securitate națională”.

Citeste si: Cât de mare este riscul unui război nuclear începând de anul viitor. China își întărește apărarea nucleară

Iranul a început efectuarea mai multor exerciții militare care au pus în alertă mai multe state. În luna iunie a acestui ani, mai multe avioane de luptă ale Forțelor Aeriene din Israel au zburat deasupra Mării Mediterane, în cadrul unui exercițiu care a simulat atacuri asupra instalațiilor nucleare ale Iranului.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

De asemenea, din cauza amenințării reale care este reprezentată de planul Iranului, mai multe țări depun eforturi comune pentru a-l convinge să renunțe la dorința de a fabrica bombe nucleare.

Un acord ce ar fi putut opri construcția de arme nucleare de către Iran putea fi semnat în anul 2015.

Israelul susține că diplomația nu poate fi aplicată în cazul Iranului

„Este de preferat blocarea Iranului de la obținerea unei arme nucleare prin diplomație, dar istoria a dovedit de multe ori că diplomația poate eșua sau reuși doar pentru o perioadă scurtă de timp, urmată de încălcare sau de trădare.

IDF pregătește capacitățile militare pentru ziua în care eșalonul politic va decide”, a mărturisit Aviv Kohavi.

Joi, 14 iulie, Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii și Yair Lapid, premierul Israelului, au semnat o declarație comună prin intermediul căreia SUA își asumă că vor încerca prin „toate elementele din puterea lor națională” să împiedice Iranul să își îndeplinească planul.

Citeste si: Rusia a început exerciții militare „intense” cu armament nuclear. Temerile legate de un război nuclear sunt din ce în ce mai mari

De asemenea, Joe Biden a spus că Statele Unite ale Americii, dacă Iranul nu va ceda, în cele din urmă vor folosi forța pentru a-l opri din a construi arme nucleare.

Rusia și Statele Unite ale Americii sunt primele două cele mai mari puteri nucleare din întreaga lume. Franța, Pakistan, Marea Britanie, Israel, Coreea de Nord și India au și ele astfel de armament, conform romaniatv.net.