Presa din India relateaza ca multi pacienti ajung la spitale cu dureri goaznice la nivelul stomacului si au simtome gastrointestinale dintre cele mai puternice, la infectarea cu coronavirus.
Pacienti fara simtome specifice
Interesant este ca pacientii nu aveau simtomele specifice de Covid-19, ca febra sau tusea. Medicii au dat detalii despre doi pacienti care au avut dureri atat de mari de stomac incat nu se mai puteau misca, iar un altul a suferit varsaturi si dureri abdominale severe.
Simtom de coronavirus: diaree si greata
„Diareea, greata, varsaturile si durerile de stomac trebuie retinute ca posibile simptome de Covid. Medicii trebuie sa pastreze un indice ridicat de suspiciune atunci cand pacientul prezinta simptome. Aproximativ 5% dintre pacientii din programul nostru au prezentat simptome gastrointestinale. Dar se intampla rar sa ai doar simptome gastrointestinale.
Cercetatori americani si britanici au concluzionat, in urma unui studiu, ca este nevoie de cinci zile, in medie, pentru ca oamenii sa aiba simptome de imbolnavire cu Covid-19, relateaza BBC.
Cine nu prezinta simptome pana in ziua a 12-a este foarte posibil sa nici nu prezinte, insa poate fi in continuare purtator al infectiei.
Cercetatorii au sfatuit oamenii care pot fi contagiosi- indiferent daca prezinta simptome- sa se autoizoleze pentru 14 zile pentru a evita raspandirea bolii.
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
Coronavirus, mutatie care il face mai contagios
Societatea Internationala de Boli Infectioase anunta ca in Europa se identifica o mutatie a noului coronavirus care il face si mai contagios.
Mutatia este din ce in ce mai comuna, fiind deja identificata in America de Nord si In tari din Asia si face ca virusul sa fie mai usor transmisibil, dar mai putin mortal, potrivit Agerpres.
Paul Tambyah, specialist de la Societatea Internationala de Boli Infectioase:" Poate ca este un lucru bun sa avem un virus care este mai infectios, dar mai putin mortal”, a declarat Tambyah pentru Reuters, adaugand ca majoritatea virusurilor au tendinta sa devina mai putin virulente pe masura ce sufera mutatii.
citeste continuarea aici
Citeste si: Prognoză alarmantă: Câte cazuri de Covid-19 am putea avea de Crăciun
Citeste si: Dușmanul perfid din spitale: "Un director, un manager care spune că nu există infecţii nosocomiale, minte!"