ÎNCEARCĂ: Dulceață de pere la cuptor! Rețetă fără zahăr și cu puține calorii

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 02 aug 2022, 11:55
Dulceața de pere se poate prepara și la cuptor
Sursa: PixaBay

DULCEAȚĂ DE PERE LA CUPTOR! Poate suna ciudat la prima vedere, însă preparând dulceața de pere în acest mod nu va mai fi nevoie să adaugi zahăr. Care este rețeta?

DULCEAȚĂ DE PERE LA CUPTOR! Toamna este anotimpul preferat al gospodinelor, având în vedere că au la dispoziție o mulțime de fructe și legume pe care să le folosească drept bază pentru cele mai interesante rețete. Dacă nu ai preparat până acum dulceața de pere la cuptor, acum este momentul. Iese delicioasă, nu are zahăr deloc, are puține calorii și se păstrează bine pe tot parcusul iernii. Care este rețeta?

DULCEAȚĂ DE PERE LA CUPTOR, răsfăț pentru papilele gustative. Cum o prepari?

DULCEAȚĂ DE PERE LA CUPTOR! Cu siguranță nu te-ai gândit niciodată până acum că ai putea prepara dulceața la cuptor, astfel că ai un motiv în plus să încerci rețeta de dulceață de pere la cuptor. Pe lângă faptul că nu va mai fi nevoie să amesteci în ea ca să nu se lipească, singurul ingredient pe care va trebui să îl folosești sunt perele.

Nu va fi nevoie să adaugi zahar sau conservant și asta pentru că metoda de preparare este una specială și care va face ca dulceața  să reziste un timp îndelungat, însă cu condiția să o depozitezi corect.

Citeste si: Cât fierbi dulceața de gutui? DESCOPERĂ cea mai simplă rețetă de dulceață de gutui

INGREDIENTE DULCEAȚĂ DE PERE LA CUPTOR:

5 kilograme de pere

MOD DE PREPARARE DULCEAȚĂ DE PERE LA CUPTOR:

Din 5 kilograme de pere ar trebui să obții aproximativ 10 borcane de dulceață de 200 de ml. Pentru a prepara dulceața de pere la cuptor trebuie să începi prin a spăla foarte bine perele. Nu va fi nevoie să le cureți de coajă, având în vedere că aceasta se va înmuia în timp ce dulceața se va găti.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

După ce speli perele, taie-le în cubulețe și pune totul la cuptor într-un vas care să nu se lipească. Setează temperatura cuptorului la 150 de grade și lasă-le să se gătească în liniște. Timpul de gătire ar trebui să fie cuprins între 10 și 12 ore. Chiar dacă pare destul de complicat, în realitate, lucrurile sunt cât se poate de simple, având în vedere că nu trebuie să amesteci în dulceață, ci doar trebuie să verifici periodic pentru

a te asigura că aceasta este gătită.

După ce dulceața de pere la cuptor este gata, te poți apuca să o pui în borcane cu ajutorul unui polonic. După ce ai făcut acest lucru, înfiletează capacul bine și întoarce borcanele cu fundul în sus. Acest pas este foarte important și asta pentru că va sigila borcanele și va preveni o posibilă alterare a preparatului.

După ce ai sigilat borcanele, acoperă-le cu o pătură groasă și lasă-le să se răcească. După ce s-au răcit, depozitează borcanele cu dulceață de pere la cuptor într-un loc ferit de razele soarelui.

În momentul în care consumi dulceața de pere, de preferat ar fi să o păstrezi la frigider și să încerci să consumi tot borcanul în decursul a 5 zile, având în vedere că dulceața nu conține zahăr și conservanți și se poate altera mai ușor decât alte tipuri de dulceață.

Citeste si: PREGĂTEȘTE: Gem de prune fără zahăr. Cea mai simplă rețetă pe care să o încerci toamna asta!

 


Momente de senzație în Casa iubirii! Sebastian l-a dat de gol pe Bogdan! Concurentul n-a avut încotro și a recunoscut că o place pe Rebecca! Iată ce reacții s-au stârnit în rândul fetelor!