Sa-ti aperi camaradul, cu propria-ti viata si sa nu-l abandonezi, indiferent de situatie. Numai ca aceasta regula de aur, pe care orice luptator o respecta cu sfintenie, a fost grav incalcata la Constanta.
In posterul respectiv, apar mai multi luptatori SWAT, desfasurati in coloana de lupta, simuland o interventie antiterorista. Unul singur dintre ei este gol, acoperit doar de o arma de asalt. Este vorba de o campanie publicitara al carei mesaj este ca oamenii se implica in activitati periculoase, fara sa-si ia masuri de protectie.
De aici si pana la santaj a fost doar un pas. Prima tentativa a fost acum doua luni. Comisarul-sef Emanoil Moraru este destul de exigent cu subalternii. Se stie ca nu e genul care face compromisuri. Este apreciat de sefi si temut de interlopi. Ca atare are si foarte multi dusmani. Totul a plecat de la faptul ca le-a cerut unor sublaterni sa nu mai faca in timpul liber pe bodyguarzii in cluburile de noapte. Reclamatii au inceput sa curga impotriva sefului DIAS, in momentul in care le-a cerut unor subalterni sa-si respecte statutul de politist si sa stea departe de necazuri.
Presiunile la adresa sefului DIAS nu au intarziat sa apara! De la centru s-a trezit cu tot felul de controale si sesizari anonime. Practic, in loc sa participe la retinerea infarctorilor, avea sa infrunte un adversar redutabil. Birocratia! Tracasat si hartuit tocmai de cei care in mod normal ar fi trebuit sa-i ofere protectie, seful DIAS din Constanta a hotarat acum 3 luni sa-si inainteze decizia de pensionare.
Un politist cu o activitate exceptionala, singurul negociator recunoscut international din sud-estul tarii, pregatit de SWAT si FBI, a hotarat sa renunte la cariera. Si-a dedicat 30 de ani din viata pentru a apara legea, o lege care iata de multe ori este injusta tocmai cu cei chemati sa o aplice.