Incendiu cu degajări mari de fum în zona dintre Gara Basarab și Podul Grant din București! Pompierii au intervenit de urgență

Author: Laura Macovei
Actualizat: 11 ian 2024, 13:15

Incendiu cu degajări mari de fum în zona dintre Gara Basarab și Podul Grant din București! A fost emis un mesaj RO-Alert

 
Sursa: Kanal D

Un incendiu a izbucnit în această după-amiază la două vagoane abandonate, localizat în zona de triaj dintre Gara Basarab și Podul Grant.

Pompierii se luptă cu flăcările unui incendiu izbucnit joi după-amiază în zona dintre Gara Basarab și Podul Grant. Potrivit autorităților, focul ar fi izbucnit la niște vagoane abandonate.

Mai multe autospeciale acționează pentru a stinge flăcările

Pompierii s-au mobilizat și au ajuns cu rapiditate la fața locului. Focul se poate propaga ușor și spre celelalte vagoane.

Citește și: Ce se va întâmpla cu femeia care și-a aruncat bebelușul de la etaj, după ce în apartament a izbucnit un incendiu. Copilul se află internat în stare gravă

Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la două vagoane dezafectate, in zona de triaj dintre Gara Basarab si Podul Grant. Au fost alertate 7 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD. Incendiul se manifestă cu flacără deschisă și degajări mari de fum. Misiunea este în dinamică, revenim cu date ”, a transmis ISU București.

Cauza probabilă a incendiului va fi stabilită după lichidarea acestuia. Nu sunt victime. Este vorba de un incendiu în desfășurare. Se intervin cu 7 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD ”, a afirmat Daniel Vasile, purtător de cuvânt al ISU București pentru Stirilekanal.ro.

Potrivit acestuia, nu au fost raportate victime, iar cauza izbucnirii incendiului va fi stabilită după lichidarea acestuia.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Din cauza emisiei intense de fum generată de incendiul izbucnit în vagoanele abandonate, a fost transmis un mesaj de avertizare și informare către populație prin intermediul sistemului Ro Alert.

„Incendiu major cu degajări mari de fum produs în zona Giulești. Ocoliți/evitați zona. Lăsați libere căile de acces pentru forțele de intervenție.

Respectați recomandările dispuse de autorități,” se arată în mesajul RO-Alert.

Incendiu puternic în București. O femeie a fost găsită în pragul leșinului

În urmă cu 2 săptămâni, un incendiu a avut loc într-un apartament din Capitală. Mai multe persoane au ajuns la spital, iar o femeie a fost găsită în stare de leșin în pragul ușii.

Citește și: Cornel Dinicu a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a salva victimele din incendiul de la Ferma Dacilor: „Sunt convins că cineva a dat foc” Ce argumente aduce patronul de la Ferma Dacilor

Un incendiu a pornit la nivelul parterului clădirii, unde locuia o femeie în vârstă. Fumul s-a răspândit cu o viteză remarcabilă, afectând rapid și apartamentele situate la etajele superioare.

Femeia care locuia în apartamentul respectiv a fost transportată de urgență la spital, fiind afectată de inhalarea fumului.

Alte opt persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce s-au intoxicat cu fum sau au suferit atacuri de panică.