Incendiu cu final tragic în Capitală! O mamă și fiul ei au fost uciși de flăcări în propriul apartament

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 14 apr 2024, 15:54

Un incendiu puternic a avut loc duminică dimineață, la un bloc de pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 din Sectorul 3 al Capitalei. În urma acestuia, o mamă și fiul ei au murit pe loc.

Incidentul tragic a adus moartea unei femei în vârstă de 73 de ani și a fiului ei în vârstă de 57 de ani. Potrivit martorilor și vecinilor, flăcările violente s-au declanșat în apartamentul lor, iar autoritățile au intervenit imediat, însă nu au mai putut să-i salveze pe cei doi. 

Mamă și fiul, cuprinși de flăcări în propriul apartament

Incendiul  a izbucnit în jurul orei 17:00 și a afectat fațada blocului și etajele superioare.

Mai mult de 20 de autospeciale și o autoscară au fost trimise de urgență pentru a stinge flăcările. În timp ce eforturile de stingere a incendiului au avut succes, pierderea de vieți și consecințele dramatice au fost deja confirmate.

Citește și: MAE confirmă: Un român a murit în explozia de la hidrocentrala din Italia. Alte două persoane au decedat și cinci au fost rănite

„Au ars materiale textile şi elemente de mobilier, pe o suprafaţă aproximativă de 60 metri pătraţi. În interior a fost identificată o persoană, sex feminin intoxicată cu fum şi arsuri la nivelul feţei şi la nivelul membrelor declarată decedată. A mai fost evacuată o persoană de sex masculin carbonizată,” a declarat Lucian Ciongaru, de la ISU Bucureşti-Ilfov, potrivit Observator.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

Această tragedie a generat și panică printre ceilalți locatari, inclusiv un copil care a suferit un atac de panică, iar alte zece persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Electricitatea a fost oprită în bloc, iar unii locatari au fost nevoiți să își părăsească temporar locuințele.

Incendiul ar fi fost provocat intenționat

Vecinii spun că tragedia ar fi fost provocată intenționat de o femeie care locuia la etajul 7 al blocului.

Acestă vecină, potrivit martorilor, amenințase în repetate rânduri cu punerea în pericol a locatarilor prin eliberarea de gaze în bloc.

Atât femeia în cauză, cât și fiul acesteia, sufereau de probleme psihice, iar bărbatul avea și probleme locomotorii. 

Citește și: Un apartament dintr-un bloc de pe Bulevardul Gara Obor a fost mistuit de flăcări! Patru persoane ar fi fost rănite

Ancheta este în desfășurare pentru a determina cauzele exacte ale incendiului. Pompierii și autoritățile încearcă să stabilească originea focului și circumstanțele care au dus la această tragedie de proporții.