Incendiu de proporții la Spitalul de Copii din Timişoara. Autoritățile au activat Planul roșu de intervenţie! Zeci de copii au fost evacuaţi de urgenţă și transportaţi la alte spitale!

Author: Ana Filip
Actualizat: 18 sep 2022, 13:41
Incendiu puternic la Spitalul de Copii din Timișoara, in noaptea de sâmbătă spre duminică 
Sursa: opiniatimisoarei.ro

Un incendiu puternic a izbucnit în noaptea trecută la Spitalul de Copii din Timișoara, unde au fost afectate două etaje. Autoritățile au activat planul roșu de intervenție!

În noaptea de sâmbătă spre duminică, un incendiu puternic a izbucnit la Spitalul de Copii din Timișoara. Panică s-a instalat în jurul orei 1:00 atunci când angajații Secției de Pediatrie au simțit miros de fum și au sunat rapid la 112.
Copiii care erau internați la Secția de Oncologie-Hematologie, aflată la etajul 1 a Spitalului din Timișoara au fost evacuați din cauza fumului care devenise înecăcios.

Incendiu de proporții la Spitalul de Copii din Timișoara. Autoritățile au activat Planul roșu de intervenție

Copiii în număr de 42 au fost evacuați rapid din spital și au fost transportați la alte secții sau la alte spitale din Timișoara. În jurul orei 2:20, autoritățile au activat planul roșu de intervenție pentru salvarea micuților și pentru stingerea incendiilor. La fața locului s-au deplasat cinci autospeciale de stingere cu apă şi spumă ASAS, câte două autoscări S42 şi ambulanţe SMURD B, o ambulanţă SMURD tip C, două autospeciale de transport personal dar şi victime multiple din

cadrul Detaşamentelor 1 şi 2 de Pompieri Timişoara, doi ofiţeri şi 20 de subofiţeri.

Citeste si: Accident îngrozitor, în Brașov. Un autocar cu 17 copii s-a ciocnit cu o autobasculantă. Mai multe victime

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

"La sosirea echipajelor de pompieri, după efectuarea recunoaşterii, s-a constatat că există degajări masive de fum la nivelul etajelor I şi ÎI, au fost evacuaţi 42 de copii şi 41 de părinţi.

De la sosirea forţelor şi mijloacelor la locul intervenţiei, incendiul nu s-a propagat(...)

Cei 42 de copii au fost transferaţi la alte unităţi sanitare din Timişoara cu ajutorul a trei autosanitare SMURD, şapte ambulanţe SAJ, două autospeciale de transport personal şi victime multiple şi un microbuz de transport persoane din cadrul ISU Timiş, astfel: 17 copii au fost transferaţi pe Secţia de Chirurgie pediatrică a aceluiaşi spital, dintre care un pacient intubat transferat de către personalul spitalului; 16 copii au fost transferaţi la Maternitatea Bega, dintre care cinci au necesitat administrarea de oxigen

pe timpul transportului; şapte copii transferaţi pe Secţia de prematuri a Spitalul de Copii Louis Ţurcanu; doi copii au fost transferaţi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie 'Dr. Victor Babeş' Timişoara, dintre care, un pacient cu COVID-19 şi un pacient cu insuficienţă respiratorie. Din fericire, nicio persoană nu a necesitat îngrijiri medicale suplimentare", a transmis Elena Megherea, Purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, potrivit digi24.ro

Citeste si: Incendiu puternic la un bloc de locuințe din Timișoara: 38 de persoane, evacuate de urgență- A fost trimis mesaj RO ALERT

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.