Incendiu de proporții la un tren plin cu călători. Locomotiva a luat foc în mers - O persoană, rănită

Author: Alina Petre
Actualizat: 20 apr 2023, 04:20

Un tren a luat foc, în Bihor

Sursa: ISU Bihor

Un tren plin cu călători a luat foc, miercuri, în mers, în Bihor. În locomotivă se aflau 100 de pasageri. Mecanicul a fost rănit.

Locomotiva unui tren cu 100 de călători a luat foc în mers, în Bihor. Mecanicul a continuat să conducă până când a ajuns într-un loc sigur unde pompierii au putut interveni, iar pasagerii au fost evacuați în siguranță.

Din primele informații, locomotiva avea atașate 2 vagoane în care se aflau aproximativ 100 de călători.

”În după-masa zilei de marți, 19 iulie, pompierii militari bihoreni au intervenit în localitatea Tămășeu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la locomotiva unui tren de călători care circula pe ruta Oradea – Valea lui Mihai.

Apelul care sesiza producerea evenimentului a fost primit în dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor, în jurul orei 17.05, moment în care la fața locului au fost mobilizate operativ, echipajele Detașamentului 2 Oradea, ale Stației de Pompieri Săcuieni și ale Gărzii de Intervenție Sălard”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bihor, sergent major Alina Butaci.

Din fericire, pasagerii s-au autoevacuat la timp, astfel ca nicio persoană nu a fost rănită.

Mecanicul locomotivei, un bărbat de 33 de ani, a continuat traseul în vederea opririi într-un loc sigur, care să permită accesul rapid al pompierilor.

Din păcate, în urma gestului eroic, acesta a suferit arsuri de gradul II la membrele inferioare, fiind transportat la spital pentru acordarea îngrijirilor medicale.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Incendiul a izbucnit la compartimentul motor, cauza probabilă fiind un conductor electric defect.

Citeste si: Un tren a luat foc în mers, în Hunedoara- Pompierii au intervenit de urgență

O mașină a luat foc, în Botoșani

Pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani au intervenit, miercuri după-amiază, pe DN 29D, în apropierea localității Unțeni, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu auto.

"La fața locului forțele de intervenție au constatat că vehiculul era scos în afara părții carosabile, nu existau victime (șoferul s-a autoevacuat imediat ce a observat că iese fum de sub capota mașinii), iar incendiul se manifesta generalizat la întregul vehicul, cu posibilitate de extindere la vegetația uscată si culturile agricole", au informat reprezentanții ISU.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit electric produs în zona compartimentului motor.

Citeste si: Cine este șoferița care a ucis patru muncitori din Iași. Deși avea alcoolemia 0,42 mg/l, femeia avea discernământ