Incendiu devastator în România! Unii dintre cei mai înalți munți de la noi din țară au fost cuprinși de flăcări. Pompierii se luptă ca să stingă incendiul

Autor: Ana Dinu
Actualizat: 07 oct 2021, 10:28
Munti cuprinsi de flacari
Sursa: PixaBay

Unii dintre cei mai înalți munți de pe teritoriul României au fost înghițiți de flăcări. Pompierii se luptă din răsputeri să stingă incendiul.

Un incendiu devastator a izbucnit în județul Vâlcea, în Munții Căpățânii, la o altitudine de peste 2000 de metri. Pompierii se chinuie să stingă incendiul care a cuprins o suprafață de patru hectare. Incediul a fost localizat, însă flăcările nu au fost stinse.

Incendiu devastator în România! Unii dintre cei mai înalți munți de la noi din țara au fost cuprinși de flăcări

Pompierii continuă să acționeze, marți, pentru stingerea incendiului care a cuprins o suprafață de patru hectare de vegetație în Munții Căpățânii, din județul Vâlcea. Incendiul a fost localizat de echipele de stingerea a incediilor, însă în zonă se reaprind focare sub trunchiurile doborâte.

Potrivit datelor furnizate de ISU Vâlcea, incendiul care a izbucnit în Muntele Căpățânii a fost localizat, însă nu stins.

Echipele de intervenție încearcă să stingă flăcările. Focul a cuprins puieți și arbori tineri, însă se manifestă la nivelul solului, iar trunchiurile doborâte continuă să ardă mocnit.

În primă fază, intervenția pompierilor, a lucrătorilor silvici și a voluntarilor s-a făcut cu bătătoare, lopeți, vermorele, sau mături, în condițiile în care autospecialele de stingere nu au putut ajunge în zona în care incendiul a fost localizat. În toiul nopții, autospecialele de stingere a incendiilor au reușit să urce în zona în care au fost localizate flăcările.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Patru hectare de vegetație au fost cuprinse de incendiul care s-a declanșat pe Muntele Căpățânii, luni noapte.

Cauzele declanșării incendiului nu sunt încă cunoscute.

Citeste si: Ce salariu lunar are un pompier în București. Suma finală include și bonusurile de risc

Incendiul a fost văzut de un cioban

Incendiul care a izbucnit luni noapte în județul Vâlcea, în Munții Căptățânii, la peste 2000 de metri altitudine, a fost văzut în primă fază de un cioban care a sunat imediat la Primăria din localitatea Onești.

Voluntarii de la „Obștea privată” au intervenit, însă nu au putut face față flăcărilor și au cerut ajutorul pompierilor de la ISU Vâlcea. În zonă au fost trimise trei autospeciale cu apă, însă, misiunea pomiperilor pare că este interminabilă și în aceste momente.

Flăcările au cuprins patru hectare de vegetație și nu este exclus faptul de a chema ajutoare suplimentare. Primarul din Olănești spune că deocamdată nu se cunosc cauzele acestui incendiu.

Citeste si: ACCIDENT AVIATIC în România: Un avion s-a PRĂBUȘIT lângă București! Sunt mai multe victime