UPDATE: Incendiu devastator la o cabană din Prahova: cinci persoane au decedat și alte trei sunt dispărute. A fost activat Planul Roșu de Intervenție

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 26 dec 2023, 12:10

Incendiu la o cabană din Prahova

Sursa: Facebook- Departamentul pentru situații de urgență

Situație dramatică în județul Prahova. Cinci persoane au decedat și trei sunt de negăsit după ce un incendiu violent a izbucnit la Ferma Dacilor.

Update:  Alte două victime au fost găsite carbonizate. În total cinci persoane au decedat și alte trei sunt dat dispărute, în urma incendiului izbucnit la Ferma Dacilor din județul Prahova.

Update: În interiorul clădirii afectate de incendiu s-ar fi aflat 22 de persoane, dintre care 8 au fost considerate dispărute. Până în prezent, s-a confirmat că dintre cele 8 persoane dispărute, trei au fost găsite decedate, inclusiv un copil, conform informațiilor transmise de ISU.

De asemenea, este important de menționat că unitatea în cauză nu deține autorizație de securitate la incendiu.

Marți dimineață, nu mai puțin de 14 echipaje ale pompierilor au fost mobilizate pentru a interveni într-un incendiu de amploare care a cuprins pensiunea Ferma Dacilor din județul Prahova.

Un incendiu devastator a izbucnit la o cabană din Prahova

Conform unor informații provenite de la sursele Observatornews.ro, s-a raportat faptul că opt persoane au pierit în tragicul eveniment, inclusiv doi copii și șase adulți. De asemenea, alte două persoane au suferit răni și au fost transferate la Spitalul Județean de Urgență Ploiești.

Citește și: Incendiu puternic într-un apartament din Berceni. Proprietara locuinței a fost descoperită în stare de leșin în pragul ușii

”La acest moment ar fi 8 persoane dispărute, dar intervenția e în dinamică. Sunt echipe de căutare. Deja pompierii intervin de peste o oră și jumătate”, a transmis șeful DSU Raed Arafat.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

La locul evenimentului, intervenția se desfășoară cu ajutorul a numeroase autospeciale de stingere, patru ambulanțe SMURD, precum și resurse din cadrul serviciului de ambulanță județean. Vântul le dă bătăi de cap pompierilor, care au luat în calcul și chemarea altor echipaje din județele învecinate.

Ce a transmis șeful Departamentului pentru Situații de Urgență 

Raed Arafat, secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, declară că în prezent se desfășoară operațiuni de căutare pentru persoanele aflate la etajul clădirii.

Conform șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, incendiul s-a extins în mod generalizat în pensiune.

Pompierii lucrează în aceste momente pentru localizarea și lichidarea incendiului, dar și pentru căutarea persoanelor dispărute. În momentul izbucnirii incendiului, în pensiune s-ar fi aflat cazate un număr de 11 persoane. Nu este clar dacă persoanele dispărute s-au autoevacuat s-au dacă au fost surprinse de vâlvătaie la etaj. La locul evenimentului intervin 10 autospeciale de stingere, precum şi 4 ambulanţe SMURD şi trei ambulanţe SAJ.

Citește și: Două familii au rămas fără casă în preajma sărbătorilor, după ce o butelie a explodat într-un bloc din Timiș

Arafat a detaliat că structura pensiunii include o parte la parter și un etaj, cu cinci camere la parter și șase la etaj, toate fiind ocupate în momentul izbucnirii incendiului.  ”Persoanele care nu se gfăsesc sunt persoanele care au fost la etaj”, a transmis şeful DSU.

Până la această oră au fost identificate două persoane care au suferit răni, manifestând arsuri minore la nivelul membrelor superioare. Aceste persoane primesc asistență medicală la fața locului.

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.