Incendiu în locomotiva unui tren la Predeal! Trenul avea 27 de vagoane, care erau pline cu motorină

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 12 aug 2022, 01:05

Incendiu în locomotiva unui tren la Predeal. Trenul avea 27 de vagoane, care erau pline cu motorină

Sursa: PixaBay

Joi seara, în Predeal, a avut loc un incendiu în locomotiva unui tren. Incidentul s-a petrecut în gara din Predeal.

Locomotiva unui tren cu 27 de vagoane a luat foc la Predeal, în gara stațiunii. Toate vagoanele erau pline cu motorină. 

Incendiu în locomotiva unui tren în gara de la Predeal

O locomotivă electrică a luat foc în gara stațiunii Predeal. Trenul avea 27 de vagoane de tip cisternă, care erau pline cu motorină. Din fericire, locomotiva a fost decuplată rapid de restul vagoanelor, astfel a fost evitată o mare tragedie.

Citeste si: Minune după tragedia din clubul Colectiv. Părinții care și-au pierdut singurul fiu în incendiul din 2015 au fost binecuvântați cu o fetiță la doi ani după tragedie

La locul incidentului au ajuns două autospeciale cu apă și spumă dar și un echipaj SMURD. Focul a fost stins destul de greu, astfel că pompierii au mai rămas câteva ore la locul incidentului, pentru a se asigura că totul este în regulă.

În prezent, s-a deschis o anchetă, care este acum în desfășurare pentru a stabili de la ce a izbucnit incendiul.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

O altă locomotivă a mai luat foc în luna august, respectiv locomotiva trenului IR 1833 Iași – Timișoara Nord. Incendiul a izbucnit între stațiile Poieni-Ciucea, din județul Cluj.

Conform CFR Călători, trenul a avut o întârziere de 150 de minute.

Citeste si: Valeriu Gheorghiță, declarații după incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești: „Trebuie să avem încredere în sistemul medical, chiar dacă nu este perfect”

CFR Călători a precizat, la momentul acelui incident, că la locomotiva trenului IR 1833 Iași – Timișoara Nord s-a produs o degajare de fum între stațiile Poieni-Ciucea.

Locomotiva a fost decuplată de la vagoane, iar mecanicul a stins focul cu stingătoarele de incendiu. Potrivit procedurilor, a fost apelat serviciul 112, iar o echipă de intervenție s-a deplasat la locul incidentului. Motivul pentru care s-a generat degajarea de fum vor fi stabilite de comisia de cercetare, după ce va ajunge locomotiva în depou.