Incendiu la centrala Cernavodă! Pompierii s-au confruntat cu degajări mari de fum, iar angajații au fost evacuați rapid

Autor: Laura Macovei

Incendiu la centrala Cernavodă! Pompierii s-au confruntat cu degajări mari de fum, iar angajații au fost evacuați rapid

Sursa: Captură Euronews

A fost alertă la centrala nucleară de la Cernavodă după ce s-au înregistrat degajări de fum. Echipaje de pompieri au intervenit prompt și au reușit să stingă incendiul.

Conform informațiilor furnizate de ISU și Nuclearelectrica, incidentul a fost considerat minor și nu a avut loc în apropierea unor substanțe radioactive, astfel că nu a existat niciun pericol pentru locuitorii din zonă.

Cauza incendiului de la centrala Cernavodă

Din primele investigații, se pare că fumul provenea din sala mașinilor. Cu toate acestea, pompierii nu au reușit încă să determine sursa exactă a incendiului.

Citește și: Ei sunt polițișții care nu au ținut cont de pericol atunci când a venit vorba de salvarea unei bătrâne din flăcări. Faptele bune nu s-au oprit aici: „Se interesează despre starea copilului”

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

Potrivit Digi24, mai mulți angajați au fost evacuați preventiv, iar conducerea ISU a mobilizat suplimentar pompieri pregătiți să intervină rapid dacă situația o impune. Deși evenimentul a fost gestionat eficient, nu a fost emis niciun mesaj de alertă pentru populație.

Incendiul ar fi fost unul „minor”

„Este vorba de un incendiu minor, fără flacără, la unitatea 2 de la Centrala Nuclear-Electrică.

Un incendiu, din câte se pare, la o pompă, situaţia e sub control", a transmis purtătorul de cuvânt al ISU, Anamaria Stoica, potrivit Agerpres.

„Conform măsurilor de siguranţă aplicabile în astfel de situaţii personalul a fost evacuat din clădirea turbinei. Nu au existat victime, persoane expuse la fum sau daune colaterale. În prezent echipamentul este izolat şi se fac investigaţii pentru identificarea cauzei.

Incendiul minor şi degajarea de fum nu au avut impact asupra securităţii nucleare şi asupra producţiei, centrala funcţionând la putere nominală şi în parametri normali”, au transmis reprezentanţii Nuclearelectrica, citați de news. 

Citește și: Reacția magazinului de bricolaj din Botoșani, după explozia devastatoare! Cine ar fi produs eroarea care a generat deflagrația

Un incident similar a avut loc în februarie, când a izbucnit un incendiu la una dintre turbinele centralei, provocând degajări de fum.

La fel ca în prezent, atunci nimeni nu a fost pus în pericol.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.