Incendiu la Spitalul CFR din Cluj-Napoca. Pacienții au fost evacuați imediat

Autor: Bianca Hriscu
Actualizat: 18 iul 2022, 23:20
Pompierii au fost chemați pentru a stinge un incendiu izbucnit la Spitalul CFR din Cluj-Napoca
Sursa: Facebook MAI

La doar o săptămână de la tragedia petrecută la Piatra Neamț, un nou incendiu a izbucnit la Spitalul CFR din Cluj-Napoca. Care este situația acum?

După ce mai multe persoane internate în secția ATI a spitalului din Piatra Neamț și-au pierdut viața în urma unui incendiu, în această dimineață s-a dat din nou alarma, de această dată la Spitalul CFR din Cluj-Napoca. Pompierii au intervenit imediat pentru a stinge flăcările.

De la ce a pornit incendiul de la Spitalul CFR din Cluj-Napoca?

În această dimineață, pompierii au fost alertați după ce la Spitalul CFR din Cluj-Napoca a izbucnit un incendiu. Din primele informații se pare că incendiul s-a produs într-o baie

a secției de Boli Interne, asta după ce a ars un corp de iluminat cu tuburi fluorescente. Pompierii au intervenit imediat și au stins flăcările, iar în urma incendiului, etajul pe care se afla secția a fost inundat cu fum.

Citeste si: Un spital din Argeș a fost evacuat după ce s-a simțit un miros înțepător de gaz. Ce au descoperit autoritățile ajunse la fața locului?

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Autoritățile au precizat că nimeni nu a fost rănit, dar pentru a nu pune în pericol sănătatea pacienților, trei dintre aceștia au fost evacuați, iar restul au fost mutați în alte saloane.

„La ora 6:43 în această dimineață, ISU Cluj a fost alertat prin apelul unic de urgență 112 pentru a interveni la un incendiu la Spitalul CFR din Cluj-Napoca. A intervenit detașamentul 1 de pompieri Cluj-Napoca cu două autospeciale de stingere, o autospecială de lucru la înălțime și o ambulanță de terapie intensivă mobilă SMURD.

Incendiul s-a manifestat în toaleta Secției de Boli Interne de la etajul 1, a ars un corp de iluminat cu tuburi fluorescente. Pompierii militari au localizat incendiul în aproximativ un minut de la sosirea la locul evenimentului, respectiv ora 6:49 de minute. În urma incendiului a fost inundat cu fum etajul 1 al corpului Interne. 3 pacienți au fost evacuați, iar alții au fost relocați în saloane de către personalul medical.
Din informațiile pe care le avem, rezultă că ar fi fost un număr de 11 pacienți pe acea secție. Nicio persoană nu a fost rănită în urma acestui incendiu”
, a precizat Ciprian Cornea, purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, potrivit Digi24.

Citeste si: Ipoteză șocantă. Ce făceau medicii de la Piatra Neamț înainte de a intra la ATI? Un martor-cheie a dezvăluit totul