Incendiu la Spitalul de Copii din Timișoara, cel puțin 100 de persoane au fost evacuate. A fost activat planul roșu de intervenție. Raed Arafat, prima reacție după incident

Author: Alina Petre
Actualizat: 03 sep 2023, 00:10

Incendiu la Spitalul de Copii din Timișoara, cel puțin 100 de persoane au fost evacuate

Momente de panică la Spitalul „Louis Țurcanu” din Timișoara, după ce un incendiu a izbucnit în această dimineață la Spitalul de Pediatrie.

Mame și copii au fost evacuați de urgență din spital. Autoritățile au activat planul Roşu de Intervenție la nivelul judeţului Timiş. Din fericite, nu a fost persoane rănite.

Citește și: Accident bizar între un TIR și un cerb! Animalul a fost cât pe ce să ucidă șoferul. Cum a avut loc întâmplarea

Incendiu la Spitalul de Copii din Timișoara, cel puțin 100 de persoane au fost evacuate

Cel puțin o sută de oameni au fost evacuați de urgență, după ce autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție.

Din primele informații, se pare că incendiul ar fi izbucnit la aparatul RMN situat la parter, iar etajele au fost imediat invadate de fum.

„La locul evenimentului au fost trimise forte si mijloace din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Timișoara: O autospeciala de prima interventie si comandă, trei autospeciale de stingere, 2 autoscări mecanice, 2 autospeciale de transport personal și victime multiple, 2 ambulanțe SMURD, cu 28 de subofițeri.


În urma recunoașterii, fumul provenea de la aparatul de RMN situat la parterul clădirii, nu au fost persoane rănite sau intoxicate cu fum.”, a transmis ISU Timiș.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Raed Arafat, prima reacție după incident

Șeful DSU, Raed Arafat, a pecizat pentru RealitateaPlus că nu a fost vorba de degajări de fum, ci de un amestec de heliu cu alte substanțe și că nimeni nu a fost pus în pericol.

„Incendiul a avut loc în cursul dimineții. Inițial s-a crezut că e fum, dar s-a dovedit că e heliu. S-a dezactivat planul roșu și s-a întors lumea în spital. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Toți s-au întors la saloanele lor, totul este sub control acum din informațiile pe care le am de la colegii din Timișoara.

Încă se verifică aparatul. Trebuie să vedem de ce s-a evacuat heliul din sistemul de răcire, firma o să ne spună. Important este că nu s-a întâmplat nimic și că totul este bine acum”, a spus Raed Arafat.

În total 46 de copii și 42 de adulți au fost evacuați. Din fericire, nimeni nu a fost rănit ori intoxicat cu fum.

Citește și: Incendiu puternic la Spitalul de Urgență pentru Copii din Cluj! A fost activat Planul Roșu