Incendiu la Spitalul Fundeni din Capitală - O persoană a suferit arsuri

Autor: Alina Petre
Actualizat: 02 mai 2023, 00:45

Incendiu la Spitalul Fundeni din București

Un incendiu a izbucnit în această dimineață la Spitalul Fundeni din Capitală.

Un incendiu a avut loc la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare aflat pe Șoseaua Fundeni din Capitală. Acesta a izbucnit de la un corp de iluminat ce a luat foc.

Flăcările au izbucnit într-un laborator aflat la etajul patru al spitalului. Incendiu a fost lichidat de către personalul spitalului, până la sosirea pompierilor.

La fața locului au ajuns pompierii cu opt autospeciale.

Din primele informații, se pare că o asistentă medicală a suferit arsuri uşoare.

„Un incendiu s-a produs la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare Profesor Doctor CC Iliescu din Municipiul București, situat pe Șoseaua Fundeni. A ars un corp de iluminat aflat într-un laborator la nivelul etajului 4. Incendiul a fost lichidat. Nu s-a impus evacuarea personalului sau a pacienților. Se fac cercetări pentru a afla care a fost cauza incendiului”,

se arată într-un comunicat ISU.

Citeste si: Incendiu puternic la o pensiune dn Vâlcea unde erau cazați 40 de copii- 16 au fost transportați de urgență la spital

Incendiu puternic la o pensiune dn Vâlcea unde erau cazați 40 de copii

Momente de panică au fost și la o pensiune din județul Vâlcea, după ce a izbucnit un incendiu puternic.

În clădire se aflau 52 de persoane, dintre care 40 de copii veniți în tabără.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Un  incendiu violent a izbucnit  în noaptea de luni spre marți la o pensiune din Brezoi, județul Vâlcea. În clădire erau 40 de copii și 10 adulți, care îi supravegheau în tabără.

20 de persoane au ramas blocate pe balcoane și salvate ulterior de pompieri, iar 16 copii şi un adult au fost transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale de specialiate. Alţi cinci copii au avut nevoie de oxigen în urma intoxicării cu monoxid de carbon.

"Pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au fost solicitaţi în această dimineaţă, în jurul orei 03.40, pentru stingerea unui incendiu produs la o pensiune, în localitatea Brezoi, cartier Păscoaia, unde erau cazate 52 de persoane (41 de copii, 10 adulţi şi administratorul pensiunii). La scurt timp de la declanşarea incendiului, personalul de la locul de muncă şi ulterior pompierii au dispus evacuarea tuturor celor care se aflau în interior.

Prin intervenţia promptă a pompierilor, au fost salvate 20 de persoane ramase captive pe balcoanele pensiunii, din cauza degajărilor mari de fum acumulat pe casa scării", a anunţat, marţi dimineaţă, ISU Vâlcea.

Care a fost cauza probabilă a incendiului 

Cel mai probabil incendiul a pornit de la instalația electrică suprasolicitată.

Citeste si: Incendiu puternic de vegetaţie în parcul IOR din Capitală- Pompierii intervin de urgență