În această dimineaţă. luni, 15 martie, a avut loc un incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Cavnic, judeţul Maramureş . Ministerul Sănătății a făcut publice noi informaţii cuprivire la incident. Au fost evacuați 71 de pacienți, în urma incendiului.
Incendiu la un spital din Cavnic, Maramureş
Centrului Operativ pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății a transmis că luni, 15 martie, sa produs un incendiul într-o baie de la etajul al treilea al Spitalului de Psihiatrie din Cavnic.
În total, au fost evacuați 71 de pacienți care au revenit în saloane, după ce acestea au fost aerisite corespunzător potrivit romaniatv.net. La faţa locului au intervenit trei echipaje ASAS cu o autoscară, 1 EPA, ATPVM si 2 echipaje SAJ Maramureş.
„S-a intervenit cu trei autospeciale de stins incendiu cu apă și spumă, o autoscară, un echipaj de prim ajutor, o autospecială pentru victime multiple și două ambulanțe ale SAJ”, a declarat maiorul Alexa Gonczi Oana Cristina,
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii
Citește și: Pensionarele vor primi 375 de lei, pe lângă pensie, în luna decembrie. Cine beneficiază de această sumă?
Premierul Cîţu, plângere la DNA, după incendiul de la Institutul Matei Balş
Premierul Florin Cîţu a primit o Notă de informare după controlul de la Institutul Matei Balş, după ce reprezentanţii Corpului de control au constatat mai multe deficienţe. Unitatea a folosit serviciile unei firme de intervenţii în situaţii de urgenţă care nu era autorizată de IGSU şi nici nu avea capacitatea necesară.
De asemenea, a fost sesizată lipsa unor dispozitive de alarmare optice sau acustice şi faptul că pereţii căilor de evacuare nu erau rezistenţi la foc, relevă rezultatul verificărilor făcute de Corpul de control al prim-ministrului.
Profesorul Dorel Săndesc a tras un semnal de alarmă legat de faptul că echipamentele medicale de cele mai multe ori nu sunt verificate de personal specializat, iar lucrările de mentenanţăsunt făcute de personal care nu dispune de pregătirea necesară.
„Spitalele nu-şi pot permite să asigure contracte de service şi mentenanţă pentru echipamentele din dotare, ceea ce este periculos şi inacceptabil, nu trebuie să tolerăm faptul că aparate care întreţin funcţiile vitale ale pacienţilor nu sunt verificate periodic”, a spus Profesorul Dorel Săndesc.
Citeste si: Un nou deces după incendiul de la Matei Balş! Bilanţul tragediei a ajuns la 15 morţi
După tragedia de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piatra Neamţ, el a analizat problemele din secţiile de ATI, alături de Profesorul Şerban Bubenek, Preşedintele Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă. Eu au elaborat o scrisoare deschisă pe care au trimis-o spre Guvern, Preşedinţie şi Ministerul Sănătăţii, în care au atras atenţia că spitalele sunt adevărate bombe cu ceas.
Citeste si: De la ce a pornit, de fapt, incendiul din Constanța în care o femeie a murit? Detaliile intervenției