Incendiu la un spital privat din Cluj-Napoca. A fost activat planul roșu de intervenție

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 17 nov 2023, 00:35

Pompierii au reușit să stingă flăcările care amenințau etajele superioare

Sursa: ISU Cluj

Ieri noapte, 16 februarie, un incendiu a izbucnit la un spital privat din Cluj-Napoca. Planul roșu de intervenție a fost activat la ora 22:50, la șase minute după ce focul a început, iar fumul gros a pătruns în spital.

Un incendiu a izbucnit la un spital privat din Cluj-Napoca. Toți pacienții, 29 la număr, au fost evacuați, iar 20 dintre ei au fost transferați imediat la alte unități medicale, cu ajutorul ambulanțelor SAJ și SMURD. Ceilalți nouă pacienți au decis să fie externați.

Un incendiu puternic a izbucnit la un spital privat din Cluj-Napoca

Conform ISU, la fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Cluj-Napoca.

Apelul la 112 a fost făcut la ora 22:32, iar incendiul a luat naștere într-un spațiu exterior al unității medicale. Unitatea a fost cuprinsă de fum, ceea ce a dus la activarea planului roșu de intervenție.

Pompierii au reușit să stingă flăcările care amenințau etajele superioare. De asemenea, doi pacienți erau internați la ATI, iar planul roșu de intervenție a fost dezactivat la ora 00:25.

Citește și: O mamă a murit alături de cei 7 copii ai săi, după ce casa le-a luat foc. Tatăl este singurul supravieţuitor, dar se află în stare gravă la spital, în Franţa

La fața locului, s-au deplasat patru autospeciale cu apă și cu spumă, patru ambulanțe SMURD, două autoscări, șapte ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță.

O comisie urmează să stabilească cauzele care au dus la producerea incendiului.

Reprezentanții spitalului susțin că toți pacienții sunt în afara oricărui pericol, iar focul a fost stins foarte repede.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

O tânără a murit într-un incendiu, în Paris

Tânăra și-a pierdut viața din cauza unui incendiu care ar fi fost pus intenționat de către un bărbat care avea probleme psihice.

Fata și-a dat seama că nu mai poate să fie salvată, așa că, în ultimele 50 de minute pe care le-a mai avut la dispoziție, a stat de vorbă cu mama ei, la telefon. Alți zece oameni și-au pierdut viața și 90 au fost răniți.

Totul ar fi început de la o banală ceartă între vecini și, din cauza furiei și a unor probleme psihice, unul dintre ei și-ar fi pierdut cumpătul și ar fi recurs la gestul extrem.

Procesul a început abia acum, la patru ani de la tragedie.

Femeia care și-a sunat mama, în timp ce aștepta salvatorii, cu nici o oră înainte să moară, avea doar 32 de ani și se numea Adele Gorgatchev.

Citește și: Incendii de vegetație în Chile! Peste 10 oameni au murit, iar 14.000 de hectare au ars complet

Un pompier, care a fost martor la întreaga scenă, a ajuns marți, 14 februarie, la Curtea de Jurați din Paris, pentru a povesti ce s-a întâmplat în ultimele zeci de minute

ale femeii.

Salvatorul a declarat că i-a cerut să rămână pe balcon și să se protejeze cu o pătură sau cu un cearșaf, dar Adele știa că nu mai poate fi salvată, așa că a ales să își ia adio de la cea care i-a dat viață.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.