Incendiu puternic în Capitală! Pompierii se luptă cu flăcările în parcul IOR „În acest moment incendiul este localizat”

Author: Diana Bostan
Actualizat: 29 aug 2023, 23:15

Incendiu parcul IOR, București

Sursa: Facebook

Zile de foc pentru România! Un incendiu de vegetație s-a stârnit, marți seară, în parcul IOR din Capitală.Sunt afectați 4.000 de metri pătrați.

Pompierii intervin, marți seară, în Sectorul 3 al Capitalei, acolo unde un incendiu de vegetație a afectat 4.000 de metri pătrați din parcul IOR.

Incendiu de vegetație în parcul IOR din Capitală

Autoritățile din Capitală sunt în alertă după ce un incendiu de vegetație s-a stârnit în zona parcului IOR din Sectorul 3. Mai multe incendii au avut loc exact în același loc și în luna iulie.

Citește și: S-a aflat cui aparținea stația GPL de la Crevedia! Funcționa fără aviz din anul 2020 „Dacă dumneavoastră credeţi că eu ştiu cu ce se ocupă copiii primarilor ”

Potrivit martorilor, incendiul se extinde spre gurile de metrou ale stației Titan și Biserica de lemn din parc. La fața locului s-au deplasat patru autospeciale de stingere ale ISU București, iar incendiul a fost localizat, iar pompierii lucrează în aceste momente la lichidarea totală a incendiului.

Citește și: Explozii în lanț la Crevedia! Momentul în care salvatorii au fost luați prin surprindere de a doua deflagrație. VIDEO

Din primele informații, o suprafață de 4.000 de metri pătrați a fost afectată de incendiul de vegetație. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

Citește și: Care a fost cauza exploziilor de la Crevedia! Primele declarații ale lui Raed Arafat despre incidentul care a făcut 58 de victime

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

„Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația uscată din parcul IOR, pe o suprafață de aprox. 4000 mp. Acționează 4 autospeciale de stingere. În acest moment incendiul este localizat. Nu sunt victime”, se arată în comunicatul transmis de ISU București-Ilfov.

Nu este primul incendiu ce are loc în parcul IOR în această vară

Două incendii au avut loc în mai puțin de o săptămână în luna iulie, în parcul IOR din Sectorul 3 al Capitalei. 

Zona respectivă este cunoscută pentru defrișările de copaci, după ce aproximativ 11 ha au fost retrocedate, urmând ca în zonă să fie construit un parc de distracții.

Citește și: Plan Roșu de intervenție! Un mort și 57 de răniți. Acesta este bilanțul provizoriu al exploziei de la Crevedia

Cauza incendiului de marți seară nu a fost încă dezvăluită, însă temperaturile ridicate din ultima perioadă ar putea reprezenta unul din factorii principali. 

Citește și: Incendiu puternic la un hotel din Băile Felix. Au fost raportate mai multe victime

Incendiul vine la câteva zile după dezastrul de la Crevedia, acolo unde o stație GPL a explodat, luând viața a două persoane și rănind alte 57, printre care un număr foarte mare de salvatori chemați să intervină la fața locului.