Incendiu Slănic Moldova. Două restaurante cuprinse de flăcări. Pompierii intervin cu mai multe autospeciale

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 23 oct 2024, 14:49

lăcările au izbucnit inițial în zona bucătăriei și s-au extins rapid la etajul unde locuiesc proprietarii

Sursa: observator

Un incendiu de proporții a cuprins două restaurante din Slănic Moldova și a provocat deja pagube. Flăcările au fost surprinse de camerele de supraveghere.

Incendiul a cuprins Taverna Slănicului, un restaurant cunoscut din Slănic Moldova, județul Bacău. Flăcările au izbucnit inițial în zona bucătăriei și s-au extins rapid la etajul unde locuiesc proprietarii. 

Citește și: Incendiu puternic la un spital din București! Pompierii au intervenit rapid cu opt autospeciale echipate cu apă și spumă 

De la ce ar fi izbucnit focul

Conform primelor informații transmise de Observator, focul ar izbucnit din cauza unui scurtcircuit produs în bucătăria unuia dintre restaurante.

De aici, flăcările s-au propagat rapid, afectând nu doar restaurantul, ci și etajul superior al clădirii, unde locuiau proprietarii.

Martorii spun că flăcările au cuprins clădirile într-un timp foarte scurt, iar fumul dens a putut fi văzut de la distanță. Eforturile pompierilor au durat câteva ore, până când incendiul a fost în cele din urmă localizat și stins.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Cum îl descrie mama Geta pe fiul ei, Iancu Sterp și ce spune despre copilăria tânărului. „Câteodată mi-a părut și rău de el.”

Ce au transmis autoritățile

Autoritățile locale au trimis la fața locului șase autospeciale de pompieri, echipajele muncind intens pentru a stinge incendiul și a împiedica extinderea acestuia la clădirile învecinate. Din fericire, nu s-au înregistrat victime, însă daunele materiale sunt considerabile, ambele restaurante fiind aproape complet distruse.

Citește și: Un bărbat din Ploiești a semănat panică printre angajații de la Fisc! Acesta a stropit cu benzină în interiorul clădirii, în timp ce amenința că își ia viața

„În cursul acestei zile, pompierii militari au fost solicitați să intervină în orașul Slănic Moldova, pentru lichidarea unui incendiu produs la un operator economic. La locul solicitării, s-au deplasat de urgență șase autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autoscară și o ambulanță SMURD, acționându-se în cooperare cu SVSU Slănic Moldova și SVSU Tg. Ocna”, a transmis ISU Bacău.