Incendiu puternic la o pensiune dn Vâlcea unde erau cazați 40 de copii - 16 au fost transportați de urgență la spital

Author: Alina Petre
Actualizat: 02 aug 2022, 09:13

Incendiu de proporții la o pensiune din Vâlcea

Momente de panică au fost la o pensiune din județul Vâlcea, după ce a izbucnit un incendiu puternic. În clădire se aflau 52 de persoane, dintre care 40 de copii veniți în tabără.

Un incendiu violent a izbucnit în noaptea de luni spre marți la o pensiune din Brezoi, județul Vâlcea. În clădire erau 40 de copii și 10 adulți, care îi supravegheau în tabără.

20 de persoane au ramas blocate pe balcoane și salvate ulterior de pompieri, iar 16 copii şi un adult au fost transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale de specialiate. Alţi cinci copii au avut nevoie de oxigen în urma intoxicării cu monoxid de carbon.

"Pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au fost solicitaţi în această dimineaţă, în jurul orei 03.40, pentru stingerea unui incendiu produs la o pensiune, în localitatea Brezoi, cartier Păscoaia, unde erau cazate 52 de persoane (41 de copii, 10 adulţi şi administratorul pensiunii). La scurt timp de la declanşarea incendiului, personalul de la locul de muncă şi ulterior pompierii au dispus evacuarea tuturor celor care se aflau în interior.

Prin intervenţia promptă a pompierilor, au fost salvate 20 de persoane ramase captive pe balcoanele pensiunii, din cauza degajărilor mari de fum acumulat pe casa scării"
, a anunţat, marţi dimineaţă, ISU Vâlcea.

Citeste si: Incendiu puternic de vegetaţie în parcul IOR din Capitală- Pompierii intervin de urgență

Care a fost cauza probabilă a incendiului 

Focul a izbucnit la parterul clădirii, în camera centralei termice, iar la intervenţie au participat cinci autospeciale de stingere (2 ASAS de la Garda Brezoi, 2 ASAS de la Detaşamentul Râmnicu

Vâlcea, o autoplatformă de lucru la înălţime), un echipaj SMURD şi o autospecială de transport victime multiple şi şapte ambulanţe ale SAJ.

Cel mai probabil incendiul a pornit de la instalația electrică suprasolicitată.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

16 copii au fost transportați de urgență la spital

20 de persoane au fost duse la spital, dintre acestea 16 fiind copii. Toți au fost duși la spitalele din Râmnicu Vâlcea și Brezoi.

Potrivir ISU Vâlcea, echipajele de intervenţie au transportat 14 copii şi un adult la CPU Brezoi şi 2 copii la UPU Vâlcea, majoritatea cu atacuri de panică.

Cinci copii au avut nevoie de îngrijiri medicale, deoarece erau intoxicați cu fum.

Intervenția a fost dificilă deoarece 20 de persoane dintre cele aflate în pensiunea rămăseseră blocate pe balcon, unde era fum gros.

Citeste si: Incendiu cu victime în Capitală! Un muncitor și-a pierdut viața, iar altul a fost dus la spital

 

Taguri: