Incendiu puternic la unul din cele mai mari mall-uri din București! Oamenii au fost evacuați de urgență

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 25 iun 2024, 15:58

Incendiu puternic la unul din cele mai mari mall-uri din București! Oamenii au fost evacuați de urgență

Sursa: Isu București-Ilfov/ Captură TikTok

Este incendiu la cel mai mare mall din București. Pompierii au intervenit imediat la fața locului, iar oamenii au fost evacuați de urgență.

Este incendiu la unul din cele mai mari centre comerciale din București! Conform știripesurse, mai multe persoane ar fi fost prinse în zone cu fum dens.

Incendiu la cel mai mare mall din București

Un incendiu puternic a izbucnit astăzi la mall-ul Afi Cotroceni din București. Nouă mașini de la ISUBIF intervin la fața locului. Oamenii au devenit panicați, dar au fost evacuați la timp.

@cosminionuut557 #aficotroceni ♬ sunet original- Gabriel

Citește și: Alertă cu bombă în București. Un colet suspect a fost lăsat pe o bancă din Sectorul 1. Ce se afla, de fapt, în pachetul abandonat

În boxe se auzea un mesaj care le cerea oamenilor să evacueze clădirea cu calm. Deși cu o tonalitate scăzută, în boxe se striga: „incendiu”.

Oamenii din mall au crezut că este vorba de un simplu exercițiu

Cei aflați în mall nu au tratat cu seriozitate alarmele și nici avertismentul din boxe, care sugera clar că este vorba de un incendiu care i-ar putea pune în pericol. 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Cu toate acestea, sunetul mașinilor de pompieri care se apropiau și intensificarea activității de urgență i-a panicat și au evacuat de îndată clădirea. 

„Eram în mall la momentul pornirii alarmelor și a anunțurilor de calm și evacuare. Nimeni, dar absolut nimeni nu băga în seamă nici alarmele, nici anunțurile vocale de evacuare. Părea ca un exercițiu, dacă te luai după reacția oamenilor. Cu toate astea, am părăsit imediat mall-ul. Ciudat popor suntem. Dacă nici după Colectiv nu învățăm nimic”, a spus Flaviu A, potrivit b365.ro.

Imediat după avertisment, barierele parcării au fost ridicate, pentru ca mașinile să poată ieși. De asemenea, la fața locului au intervenit poliția locală și mai multe mașini de pompieri.

Citește și: Incendiu la centrala Cernavodă! Pompierii s-au confruntat cu degajări mari de fum, iar angajații au fost evacuați rapid

Traficul de pe bulevardul din fața mall-ului se desfășoară cu îngreunare, pentru a permite accesul rapid al vehiculelor de urgență și pentru a asigura siguranța pietonilor care părăsesc clădirea.