Incendiu puternic lângă Poligonul Babadag. Focul a pornit de la militarii francezi care au tras cu muniţie de război: 400 de hectare au ars, mai multe animale au murit

Author: Diana Tilă
Actualizat: 22 apr 2023, 05:55

Incendiu de vegetație uscată lângă Poligonul Babadag

Sursa: BabadagOnline

Un puternic incendiu de vegetaţie uscată a izbucnit, vineri, în zona localităţilor Sălcioara, Enisala şi Poligonul Babadag.

Ministerul Apărării a anunțat că focul a pornit după tragerile cu muniție reală din poligonul din apropiere. Ministerul Apărării a afirmat că focul a pornit de tragerile cu tunul de calibru 105 mm de pe transportoarele blindate, efectuate de către militarii francezi.

Citeste si: Incendiu de proporții la un tren plin cu călători. Locomotiva a luat foc în mers- O persoană, rănită

Incendiu puternic lângă Poligonul Babadag. Focul a pornit de la militarii francezi care au tras cu muniţie de război

Primarul comunei Jurilovca, Eugen Ion, localitate afectată de incendiul de vegetaţie a făcut, vineri, apel să nu fie folosite sistemele de irigaţii pentru a fi suficientă apă pentru a alimenta cisternele, notează news.ro.

“Am rugămintea de a nu folosi astăzi sistemele de irigaţii, ca să avem suficientă apă pentru a alimenta cisternele şi pentru a stăpâni focul.

Vă mulţumesc!”,
 a scris, vineri,  Eugen Ion  pe pagina sa de Facebook. El a mai precizat că probabil intervenţia va dura şi pe parcursul nopţii.   ”Probabil că intervenţia va dura tot restul zilei şi se va întinde şi în cursul nopţii, pentru a ne asigura că am lichidat orice focar şi că incendiul nu va reporni”, a precizat  primarul din Jurilovca. 

Citeste si: Incendiu violent într-un bloc din Cluj- Toți locatarii, evacuați

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

ISU Tulcea a transmis că, în urma incendiului din Poligonul Babadag, au ars 150 de hectare de vegetație uscată și aproximativ 250 de hectare de islaz comunal în Jurilovca. De asemenea, cel puțin opt porci și zece oi de la ferma respectivă au murit.

”Vineri, 22 iulie, în jurul orei 13.00, în poligonul Babadag, în urma activităţilor executate de partenerul francez- trageri cu tunul de calibru 105 mm de pe transportoarele blindate din dotare, a izbucnit un incendiu de vegetaţie. Din cauza vântului puternic, incendiul s-a extins dincolo de sanţul care delimitează poligonul pe latura de sud-est, înspre localităţile Sălcioara şi Enisala , a transmis Ministerul Apărării, într-un comunicat de presă.

 

 

 

 

 

Taguri: