Incendiu violent într-o hală din Cluj-Napoca! S-au solicitat toate detașamentele ISU Cluj

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 28 iul 2023, 21:52

Incendiu

Sursa: stiridecluj.ro

Un incendiu violent a izbucnit în această seară într-o hală din Cluj-Napoca.

În urma incendiului, flăcările au ajuns la acoperișurile a trei locuințe. 

Citește și: Avertizare de călătorie MAE: Crește riscul de incendii în Grecia. Țara europeană care a înregistrat „niveluri record” de emisii de dioxid de carbon

Incendiu violent într-o hală din Cluj-Napoca

La locul incidentului, au fost solicitate să intervină toate detașamentele ISU Cluj.

Din fericire, autoritățile au declarat că nu au existat victime.

În urma degajărilor uriașe de fum, s-a emis o notificare RO-Alert.

„A fost anunţat un incendiu de hală pe strada Luncii. Incendiul se manifestă la hală şi s-a extins la acoperişul a trei case”, a transmis, vineri seară, ISU Cluj.

Citește și: Breaking News! Incendiu în curtea Spitalului de copii Nicolae Robănescu din Bucureşti. Zeci de copii au fost evacuați| Video

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Explozie urmată de incendiu la Rafinăria Petromidia Năvodari

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea al Județului Constanța au fost solicitați pe 21 iunie la Rafinăria Petromidia Năvodari.

Potrivit primelor informații, un incendiu violent a izbucnit în urma exploziei. De asemenea, s-a activat planul roșu de intervenție.

„Intervenim cu nouă autospeciale de stingere, cinci ambulanțe SMURD, trei ambulanțe SAJ două autoscări.

Vin în sprijin alte cinci autospeciale de la Călărași, Ialomița și Tulcea. A fost activat Planul Roșu de Intervenție”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Ana Maria Stoica.

Incendiul degajă extrem de mult fum la instalația de distilare a motorinei, motiv pentru care s-a activat planul roșu de intervenție la nivelul județului pentru a se gestiona eficient misiunea de stingere.

La nivelul județului Constanța s-a majorat și capacitatea operațională prin suplimentarea personalului de serviciu cu cel aflat în turele libere. 

Forțele de teren vor fi suplimentate cu nouă autospeciale de stingere, dintre care două din județul Călărași, două din județul Ialomița, una din județul Tulcea și patru de la ISU BIF, pentru a se optimiza misiunea de răspuns.  

Potrivit unor surse din cadrul Primăriei Năvodari, s-a confirmat că este vorba despre un incendiu extrem de grav, pornit de o pompă de la Mhc. 

„Având în vedere degajările mari de fum, pentru protecția populației aflată în proximitatea zonei de manifestare, a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT”, au declarat reprezentanții IGSU.