Incendiul de la Confort City s-a produs din cauza unui scurtcircuit la un frigider

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 04:30

Incendiul din complexul rezidential Confort City s-a produs la unul dintre apartamentele situate la mansarda blocului din cauza unui scurtcircuit electric declansat, cel mai probabil, de defectiuni aparute la un frigider, potrivit rezultatelor comisiei de ancheta.

"Pe baza probelor analizate, sursa de aprindere de natura electrica (scurtcircuit electric) este cea mai probabila cauza de incendiu", se arata intr-un comunicat de presa de joi al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU).

 

Conditiile care au favorizat dezvoltarea si propagarea incendiului au fost prezenta materialelor combustibile in structura mansardei si a acoperisului, lipsa compartimentarii cu elemente rezistente la foc in acest spatiu, precum si prezenta vantului.

 

Incendiul din ansamblul rezidential Confort City, aflat in localitatea ilfoveana Popesti-Leordeni, la granita cu Sectorul 3 al Capitalei, a izbucnit in 2 octombrie, la mansarda unui bloc. Echipaje de interventie au constatat ca mansarda constructiei ardea in proportie de 100 la suta si se extindea catre etajele 10 si 9.

 

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: VIDEO Cum gestionează Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, situația dintre el și fosta parteneră de viață. „M-a luat de pe stradă, în pantaloni scurți, în tricou și niciun ban în cont.”

Incendiul

a fost stins dupa mai multe ore, interventia pompierilor fiind ingreunata de barierele de acces si de masinile parcate in zona, dar si de faptul ca reteaua de hidranti a complexului Confort City nu a functionat.

 

Aproximativ 640 de persoane au fost afectate de incendiul din complexul Confort City, in urma caruia au fost distruse aproape in totalitate 24 de apartamente aflate la mansarda, iar majoritatea celor de la etajul 10 au suferit daune in proportie de 10- 30 la suta.

 

Totodata, unele dintre apartamentele situate la etajele inferioare au suferit daune de maximum 5 la suta, din cauza apei folosite la stingerea incendiului, iar pe o suprafata de aproximativ 5 la suta a fost afectata izolatia de polistiren a imobilului, potrivit Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU). 

Sursa: Mediafax.