Incendiul din Colectiv a fost planuit? "Asteapta-te sa se intample un dezastru cu multi morti! Discutia venea in contextul demisiei lui Gabriel Oprea"

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 28 feb 2017, 00:28

In urma incendiului care a cuprins clubul Colectiv vineri seara, apar tot felul de teorii ale conspiratiei, una mai elaborata decat alta. Ultima a fost postata luni si sustine ca tragedia a fost planuita pentru ca atentia publica sa nu mai fie indreptata asupra demisiei lui G. Oprea.

"viteza de propagare (mori Oprea)....

Avem o imagine a momentului de debut a incendiului.
si o a doua, din lateral. Se observa distanta de la stalp la artificii. Puterea calorifica a artifiiciilor alea, la capatul arderii, nu cred ca ajungea pentru aprinderea acoperamantului stalpului- trebuie agent de ignitie.
Avem si cateva marturii.
Ziaristii fac speculatii, asta-i meseria lor, si mai ales, asta cere fisa postului trebuie sa se indoiasca de orice.

Mai ales de concidente. si mai ales de dclaratiile oficialilor.
si, in plus, de ceea ce toata lumea, habotnica adica idioata- ar putea zice fie ca e voia lui Dumnezeu, fie lucrarea dracului, fie- agnosticii, la fel de idioti, ar numi ”accident”, neglijenta, ghinion etc samd.
Foarte putini dintre ziaristii din Romania au avut de-a face cu focul, cu explozii, cu moarte si crima. si cu criminali.
Inclusiv criminali la scara mare. Ma numar printre aia putinii. Fac apel si la ceilalti sa-si arunce un ochi, aceia care au mai avut de-a face cu focul si cu pirotehnia si cu moartea. Se stiu ei..
Deci:
Ce agent de propagare se afla sus, pe tavan? si ce agent de combustie rapida, cu viteza prafului de pusca a incins in 30 de secunde intreaga suprastructura a decorului? de unde atata sarcina termica, la o densitate redusa a buretelui de izolatie fonica?
Dupa cum se vede din prima imagine imbracamintea de decor a stalpului este aprinsa intr-o mica
proportie dar tavanul era deja tot in flacari.
Inflamare cu degajare termica intensa.
Raza zonei de foc s-a alimentat cu un agent de ignitie. Focarul tot pe tavan pare sa se fi aflat -vapori de benzina, de toluen sau tiner, captivi pe tavan? de unde? Benzina pute.
Fenomenele ce se deruleaza in timpul unui incendiu, de regula, sunt arderi normale, precedate de arderi lente. Arderile normale (uniforme), sunt caracterizare de progagarea arderii cu viteza relativ redusa (de la caţiva centimetri la un metru pe secunda).

Aici, din marturii, rezulta ca a avut loc o ardere rapida, ca un fel de deflagraţie, un gen de ardere ce se propaga cu viteze foarte mari, subsonice (de ordinul zecilor de metri pe secunda) cu degajare mare şi instantanee de caldura; ba chiar se pare ca a avut loc si un fel de detonaţie cu unda de soc, adica o ardere ultrarapida.
Nu am nicio incredere in expertii ministerului de interne, aflat pe mana lui Oprea, pincipalul beneficiar al cumplitei tragedii...intotdeauna
se pune o intrebare simpla, cand apare un dezastru, aparent din senin, pentru a deslusi cat de senin e de fapt: Cui Prodest?
Ridic aceste intrebari colegilor din presa- cei care stiu cum vine treaba cu astfel de povesti, care au vazut ori auzit de nasoleli ce par incredibile ”publicului”.
si, adaug si asta, acum a aparut pe teava- ramane de verificat:
.
"Asteapta-te sa se intample un dezastru, un accident, ceva cu multi morti.
Trebuie sa acopere mizeria asta cumva." Vorbele scrise mai sus au fost auzite de jurnalistul Andrei Mantog pe data de 29 octombrie 2015, cu o zi inaintea tragediei din clubul Colectiv, de la un functionar din Guvern, a carui identitate nu a fost dezvaluita. Discutia venea in contextul demisiei lui Gabriel Oprea, ceruta cu insistenta de catre opinia publica si presa independenta din Romania, dupa moartea politistului din coloana lui oficiala. Cui prodest deci?"
, a scris George Roncea pe pagina lui de Facebook.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.