Lucian Heiuș, directorul Fiscului, a anunțat că, începând cu data de 1 iulie, ANAF va începe să efectueze controale în masă, pentru a depista neregulile care se fac din punct de vedere economic.
Mai exact, este vorba de controalele masive care se vor desfășura cu sopul de a verifica veniturile persoanelor fizice ce sunt sursă de venit pentru averile pe care le obțin.
Ce a declarat Lucian Heiuș?
„Începând cu 1 iulie, ANAF va începe controale masive pentru verificarea veniturilor persoanelor fizice ca sursă a obţinerii averilor fiecărei persoane. Este o jignire pentru oamenii cinstiţi care muncesc greu, uneori de dimineaţa până seara, să vadă că în jurul lor alţii îşi cumpără case care se învârt după soare, îşi achiziţionează maşini exorbitant de scumpe, şi ei nu au lucrat o zi în viaţa lor şi nu au plătit un impozit.
Citeste si: Salariații care urmează să fie impozitați progresiv. Care sunt aceștia și cum se va întâmpla
Este, de asemenea, nedrept pentru agenţii economici, care majoritatea lor îşi desfăşoară business-urile corect, îşi plătesc taxele şi impozitele la timp, iar alţi patroni fac evaziune fiscală, folosesc muncă la negru, se îmbogăţesc nemeritat şi nu plătesc niciun impozit în viaţa lor.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi
Avem peste tot exemple de şmecheri care sfidează cu opulenţa şi luxul pe cere îl afişează, care cheltuie sume de bani exorbitante, sfidând pe omul de rând şi care în viaţa lor nu au plătit niciun impozit, iar, când verifici veniturile pe care le au, constaţi că ele sunt aproape inexistente”, a declarat directorul Fiscului, conform Digi24.ro.
Citeste si: PSD vrea impozitarea pensiilor speciale și taxarea marilor companii cu cel puțin 0,5% din cifra de afaceri
Platforma Facebook va fi o sursă importantă de generare a informațiilor
În continuare, Lucian Heiuș a declarat că informațiile de care este nevoie vor fi culese prin toate modalitățile, iar Facebook-ul va oferi și el informațiile de care este nevoie.
„Luăm informaţii de peste tot, inclusiv de pe Facebook.(...).
După o analiză de risc am constatat cu stupoare şi cu revoltă, de-a dreptul, că 561.000 de persoane, de CNP-uri, au acumulat, şi am luat doar 4 ani, 2016, 2017, 2018 şi 2019, anul 2020 o să-l finalizăm la sfârşitul lunii septembrie, iar anul 2021 probabil la sfârşitul anului, atenţie, au acumulat 561.000 de persoane o diferenţă între veniturile estimate de noi şi veniturile declarate şi impozitate de 20 de miliarde de euro”, a mai declarat acesta, conform Digi24.ro.