Începând de duminică se va putea circula din nou pe Podul Grant din Capitală: Circulația va fi reluată pe sensul de mers Crângași-Turda

Autor: Cristina Mocanu

Podul Grant va fi redat circulației

 
Sursa: facebook.com

Pe data de 31 martie, podul Grant va fi redat circulației pe sensul de mers Crângași-Turda.

Bucureștenii vor putea circula din nou pe Podul Grant, pe sensul de mers Crângași-Turda. De asemenea va fi reluată circulația tramvaiului 41.

Se va circula din nou pe Podul Grant din Capitală

După aproape o jumătate de an de așteptare și lucrări de consolidare, Circulația pe Podul Grant din București va fi reluată începând cu duminica, 31 martie, pe sensul Crângaşi-Turda. Anunțul a fost făcut de către reprezentanții Primăriei Capitalei.

Această veste aduce un val de alinare pentru locuitorii și participanții la trafic din capitală, care au fost afectați de închiderea temporară a acestui important punct de traversare.

Podul Grant, o arteră vitală pentru circulația din București, a intrat în lucrări de reabilitare și consolidare încă din octombrie 2023, din cauza riscului iminent de prăbușire. Această structură, esențială pentru conectarea între vestul și nordul orașului, este crucială atât pentru traficul rutier, cât și pentru cel al tramvaielor.

Astfel, intervențiile ample au fost necesare pentru a asigura siguranța și fluidizarea traficului în zonă.

În perioada de închidere a circulației pe Podul Grant, traficul din zona respectivă a fost puternic afectat, impunând necesitatea de a găsi rute alternative pentru vehicule și de a ajusta traseele mijloacelor de transport în comun. Această situație a implicat un efort suplimentar din partea șoferilor și a călătorilor, generând inconveniențe și aglomerație în alte părți ale orașului.

Citește și: Care sunt lucrările de infrastructură care se vor desfășura în București în 2024: Cum vor fi afectați șoferii de noile lucrări

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Se reia circulația tramvaiului 41 pe ambele sensuri de mers

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, și-a asumat responsabilitatea finalizării lucrărilor în termenul promis, și anume martie 2024. Această reluare a circulației pe Podul Grant este văzută ca un pas important către revenirea la normalitate în ceea ce privește mobilitatea în București. Odată cu deschiderea acestui punct crucial de traversare, se așteaptă o ușurare semnificativă a presiunii pe alte artere din oraș, care au fost suprasolicitate în perioada de închidere.

Este demn de menționat că odată cu redeschiderea circulației pe Podul Grant, va fi reluată și circulația tramvaielor de pe linia 41, pe ambele sensuri, fără a mai fi necesare macaze. Această măsură va contribui la eficientizarea transportului public și va facilita mobilitatea în zona respectivă.

Citește și: Incendiu de proporții în Delta Văcărești! Pompierii intervin cu 11 autospeciale. Risc de propagare la locuințele oamenilor

Podul Grant, situat peste liniile CFR din zona Gării de Nord, reprezintă o conexiune esențială în infrastructura urbană a Bucureștiului. Reluarea circulației pe acest pod nu este doar o veste binevenită pentru locuitorii orașului, ci și un pas semnificativ către asigurarea unei infrastructuri sigure și eficiente pentru toți participanții la trafic. Astfel, acest eveniment marchează un moment important în dezvoltarea și modernizarea infrastructurii orașului, oferind o perspectivă optimistă pentru viitorul mobilității urbane în București.