Începe vaccinarea împotriva noului coronavirus în România. Autoritățile au anunțat când se va termina pandemia: „În momentul în care vom avea...”

Autor: Bianca Hriscu
Pe 27 decembrie începe campania de vaccinare în România
Sursa: unsplash

Este o zi istorică pentru România. Pe 27 decembrie începe vaccinarea anti-Covid-19. Cine este primul român care va fi vaccinat și când se va termina pandemia în România?

După aproape un an de luptă împotriva noului coronavirus, mult așteptatul vaccin a ajuns în țară și astăzi începe vaccinarea. În România, campania de vaccinare  începe la ora 09:00 în București și la ora 10:00 în țară.

Cine este prima persoana care va primi vaccinul anti-Covid-19?

Vaccinul anti-Covid-19 a fost distribuit deja în toate cele 10 spitale de boli infecțioase care se află în prima linie în lupta împotriva COVID-19.

Autoritățile au anunțat cine este prima persoana care va fi vaccinată împotriva noului coronavirus. Este vorba despre Mihaela Anghel, asistentă medicală generalistă, cea care a preluat primul pacient depistat pozitiv cu coronavirus în România, în data de 27 februarie. Asistenta va fi vaccinată la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” din Capitală.

„Vom cunoaște, cu toții, în curând, prima persoană care se va vaccina cu vaccinul împotriva COVID-19.

Permiteți-mi să adaug că, în calitate de coordonator al campaniei de vaccinare, mă interesează, în egală măsură, prima persoană vaccinată, a doua persoană vaccinată, a mia persoană vaccinată. Dacă aș putea, aș asculta povestea fiecărei persoane care va alege să se vaccineze, fie că va veni din rândurile personalului medical, fie că va veni din rândurile publicului larg, atunci când vom ajunge în etapa vaccinării în masă. Și, mai ales, mă interesează ultima persoană vaccinată, ultima persoană care va alege să se vaccineze.
Adică momentul în care, împreună, vom putea declara că, printr-un efort comun, am pus capăt pandemiei”
, a declarat col. dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare în România, înainte de a fi dezvăluită identitatea primei persoane vaccinate, potrivit digi24.ro.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Un nou transport de vaccinuri va ajunge în România pe 28 decembrie. Câte doze vom primi în tranşa a doua

Când va lua sfârșit pandemia de coronavirus?

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare în România, este încrezător că vaccinul anti-Covid-19 va putea pune capăt pandemiei de coronavirus. Potrivit informațiilor oficiale, a treia etapă de vaccinare ar putea începe în România în martie-aprilie, iar după ce 60-70% din populație va fi vaccinată, atunci s-ar putea renunța la restricții, iar autoritățile ar putea declara încheiată pandemia de

coronavirus.

„Pentru populația generală, dacă faceți referire la etapa a treia de vaccinare, foarte probabil la sfârșitul lunii martie, începutul lunii aprilie ca moment optim de demarare a etapei a treia de vaccinare, în momentul în care vom avea un nivel de acoperire de vaccinare de circa 60-70% putem spune că efectele negative ale acestei pandemii sunt diminuate substanțial și atunci punem încheia împreună să spunem că pandemia a luat sfârșit.”

, a spus dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, potrivit stirileprotv.ro .

Citeste si: Nelu Tătaru, noi precizări despre campania de vaccinare. Ce se va întâmpla în perioada dintre Crăciun și Revelion?