Începerea noului an universitar creează mari bătăi de cap. Cum vor învăța studenții începând cu luna octombrie

Author: Ana Dinu

Cum vor învăța studenții începând cu luna octombrie

Sursa: Facebook

Noul an universitar 2021-2022 creează mari bătai de cap, în condițiile în care multe cursuri se vor desfășura online, din cauza restricțiilor. Cum vor învăța studenții începând cu luna octombrie?

Veștile nu sunt prea bune pentru studenții care urmează să înceapă facultatea de luna viitoare. Previziunile despre noul an universitar 2021-2022 sunt sumbre, mai ales, după creșterea substanțială a numărului de infectări cu coronavirus, care, mai mult ca sigur, va afecta activitatea universitară. Autoritățile au decis impunerea restricțiilor la nivel local, în funcție de gravitatea situației, unele școli au trecut deja în regim online, după creșterea numărului de infectări.

Cum vor învăța studenții începând cu luna octombrie

Fiecare universitate va decide cum își va desfășura cursurile în noul an univeristar. Astfel, majoritatea facultăților vor începe semestrul I în format hibrid, adică online și cu prezență fizică. Ministrul Educației a precizat că rămâne la latitudinea conducerii universităților să ia o decizie legată de cum va debuta noul an universitar.

”Se lasă la latitudinea fiecărei universități, în funcție de infrastructură, de condiții specifice și mă refer, aici, în mod deosebit, la condițiile de cazare, pentru că în universități, în campusurile de cazare, cazarea este un factor limitativ. Cei care vor putea fi cazați vor trebui să respecte regulile sanitare care sunt cel mai greu de monitorizat în căminele studențești. Fiecare universitate va aprecia situația și va decide”, afirma

Sorin Cîmpeanu.

Universitățile din Capitală vor începe cursurile în primul semestru al anului universitar 2021-2022 în format hibrid, online și cu prezență fizică, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară în contextul pandemiei.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citeste si: Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, face declarații despre certificatul verde în școli: „Nu este o regulă aplicabilă în şcoli”

Ce spune Sorin Cîmpeanu despre noul an universitar

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut noi precizări despre cum se vor desfășura cursurile în perioada următoare.

”Toată săptămâna aceasta, din punct de vedere al raportării față de pragul de 6 la mie, sunt 13 localități care intră în online. Automat școlile din aceste localități vor fi în online până la coborârea ratei de infectare sub 6 la mie.

În afară de aceste localități, sunt în online școlile care au intrat din motive de infrastructură.

După care, avem aceste situații punctuale. Sunt trei tipuri de motive pentru care s-a intrat în online: depășirea pragului de 6 la mie, motive de infrastructură care nu permit derularea activității cu respectarea tuturor normelor sanitare și cazuri de infectare confirmate”, afirma Sorin Cîmpeanu, luni.

Citeste si: Părinții care vor sta acasă cu copiii care fac școală în regim online vor primi 75% din salariul brut. Iată care sunt condițiile

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?