Incercarea de suicid a lui Adrian Nastase, pe prima pagina in presa din toata lumea VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 oct 2020, 23:00

Ceea ce se intampla acum in Romania este titlu de prima pagina in presa din intreaga lume.

Jurnalistii sunt socati de gestul fostului premier Adrian Nastase, dar si de faptul ca un fost inalt demnitar a fost condamnat la inchisoare cu executare.

 

A stat la masa cu cei mai mari lideri ai lumii. A luat decizii vitale pentru Romania si a stiut sa mentina o relatie exemplara cu cei care conduc omenirea.

 

Nu se intampla des, mai ales in Uniunea Europeana, ca un asa fost inalt demnitar, cum este Adrian Nastase, sa fie condamnat la inchisoare cu executare.

 

O fotografie cu Adrian Nastase in timpul procesului este postata pe site-ul celei mai mari televiziuni de stiri din lume, CNN.

 

Jurnalistii noteaza ca, dupa un proces care a durat 1.000 de zile si in care au fost audiati peste 900 de martori, sentinta a fost data. Pentru prima data dupa caderea comunismului un politician atat de important este trimis la inchisoare.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

 

Dupa multe critici primite de la Bruxelles, este primul mare semnal dat de Romania catre Uniunea Europeana ca lupta anticoruptie este o prioritate pentru autoritatile din Bucuresti, noteaza CNN.

 

Tot despre insemnatatea acestei condamnari vorbesc si englezii de la BBC, dupa ce prezinta tentativa de sinucidere a lui Adrian Nastase.

 

Imaginea socanta cu fostul premier pe targa ambulantei este postata pe portalul Yahoo News, care il citeaza pe Adrian Nastase: "Acesti 8 ani de investigatii au fost ca o inchisoare pentru mine".

 

Din Statele Unite ale Americii pana in India, toti scriu despre condamnarea fostului premier Adrian Nastase, care maine implineste 62 de ani.