Închisoare pe viață pentru o româncă din Italia. Femeia și-a ucis o prietenă din copilărie

Author: Marina Ionescu
Actualizat: 13 apr 2023, 04:50

O româncă a fost condamnată la închisoare pe viaţă după ce şi-a torturat și omorât prietena din copilărie.

Margareta B. are 33 de ani și este din România. Tânăra a fost condamnată la închisoare pe viață în Italia, pentru că și-a torturat și ucis prietena, tot româncă, împreună cu iubitul ei.

Citeste si: Se face dreptate în cazul lui George Floyd! Polițistul care l-a ucis, condamnat la 21 de ani de închisoare

Închisoare pe viață pentru o româncă din Italia. Femeia și-a ucis o prietenă din copilărie

Margareta B. și iubitul ei, un tânăr italian, Carmelo B., au torturat-o și ucis-o pe Nicoleta I., care avea 25 de ani, în martie 2019. Cele două tinere au fost prietene din copilărie, ambele fiind adoptate de familii din Italia de la vârste fragede. Ele locuiau alături de familiile lor în oraşul Marsala din Sicilia, Italia.

Sentința este definitivă, după ce Curtea de Apel din Palermo a confirmat la începutul acestei săptămâni pedeapsa pronunțată anterior de altă instanță.

Citeste si: Cine este tânărul marocan, în vârstă de 21 de ani, condamnat la moarte de către ruși. Prietenii lui susțin că este victima „jocurilor” rusești

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Nicoleta a dispărut de acasă în noaptea de 16 spre 17 martie 2019, după ce și-a anunțat părinții că iese în oraș.

Părinții ei adoptivi au alertat Poliția, care a demarat o amplă aucțiune de căutare. Din păcate, cadavrul tinerei a fost descoperit după 2 zile, lângă localitatea Marsala, din Sicilia.

Expertiza criminalistică a stabilit că Nicoleta a murit în chinuri: a fost înjunghiată de mai multe ori, arsă cu țigara, apoi stropită cu benzină și incendiată cât încă mai era în viață, potrivit presei italiene.

Carmelo B. și-a recunoscut fapta și a optat pentru o procedură simplificată, astfel că pedeapsa pentru el a fost mai blândă, de 30 de ani de închisoare. Margareta, însă, și-a negat vina, iar procedura de judecată s-a prelungit în cazul ei. A fost condamnată la închisoare pe viață anul trecut, sentința rămânând definitivă săptămâna aceasta, conform Digi24.ro.

Momentan nu se știe care este adevăratul motiv al crimei.

Unele surse spun că Margareta ar fi decis să se răzbune pe prietena ei, după ce a aflat că aceasta a avut o relație cu iubitul ei, iar altele spun că Margareta îi cerea Nicoletei mereu bani, dar nu-i restituia niciodată împrumuturile, iar când aceasta a refuzat să o mai finanțeze, a decis să o pedepsească.