Incident diplomatic la Chișinău: Câinele Maiei Sandu l-a mușcat pe președintele Austriei

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 17 nov 2023, 11:09

Incident diplomatic la Chișinău: Câinele Maiei Sandu l-a mușcat pe președintele Austriei

Sursa: Facebook/Instagram Maia Sandu

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, i-a întâmpinat la Chișinău pe președintele Austriei, Alexander Van der Bellen și președinta Sloveniei, Nataša Pirc Musar.

Nimeni nu se aștepta ca un incident diplomatic să aibă loc, cu atât mai puțin un incident cauzat de câinele Maiei Sandu. 

Câinele Maiei Sandu l-a mușcat pe președintele Austriei

Codruț este câinele Maiei Sandu și face parte din echipa prezidențială de mai bine de 7 luni. Acesta a fost protagonistul incidentului diplomatic de la Chișinău, după ce l-a mușcat de mână pe Alexander Van der Bellen, în timp ce se afla în vizită în capitala Republicii Moldova.

Intențiile președintelui austriac au fost unele cât se poate de blânde, acesta dorind doar să mângâie patrupedul. În acel moment, animalul a atentat la mâna președintelui, iar Maia Sandu și-a cerut imediat scuze pentru incident, mărturisind că animalul este agitat din cauză că sunt prea multe persoane în jurul său.

Citește și: Rusia s-a declarat pregătită să înceapă un război în Republica Moldova. Moscova acuză Ucraina că este implicată în acțiunile din Transnistria

Șeful statului austriac s-a bandajat imediat și s-a pregătit de întâlnirea cu președintele Parlamentului de la Chișinău, Igor Grosu.

„Codruț face parte din echipa noastră de la Președinție de vreo 7 luni, după ce a fost găsit în stradă lovit de mașină. Din păcate nu am reușit să-i salvăm lăbuța, dar, după câteva luni de tratament, acum aleargă bucuros în trei picioare", spunea acum o lună Maia Sandu, pe pagina sa de Instagram.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Președintele Austriei și președinta Sloveniei, vizită în Republica Moldova

Maia Sandu a transmis un mesaj pe pagina de Facebook, cu ocazia întrevederii acesteia cu președintele Austriei și președinta Sloveniei. 

Cei trei își propun să discute mai multe subiecte, printre care situația din Ucraina, dar și despre aderarea Moldovei la UE.

„Am fost onorată să-i salut azi la Chișinău pe Președintele Austriei, Alexander Van der Bellen și pe Președinta Sloveniei, Nataša Pirc Musar. La doar o săptămână după ce Comisia Europeană a recomandat începerea negocierilor, partenerii din Europa ne-au reconfirmat că Moldova este așteptată în marea familie europeană.

Este un gest puternic, care ne arată că avem prieteni de nădejde, cu ajutorul cărora ne protejăm democrația, dezvoltăm economia și construim Europa aici, acasă.

Am discutat și despre Ucraina, care rezistă eroic invaziei brutale ruse și, astfel, protejează pacea și în Moldova. Mesajul meu către toată lumea democratică este să continuăm să sprijinim Ucraina.

Mi-am exprimat recunoștința pentru solidaritatea Austriei și Sloveniei, pentru proiectele de dezvoltare pe care le finanțează în Moldova.

Mizăm pe o decizie pozitivă a statelor membre privind începerea negocierilor de aderare la reuniunea Consiliului European din 14-15 decembrie. Aderarea Moldovei la UE este unica noastră șansă de a garanta pacea, libertatea și bunăstarea pentru întreaga țară.”

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.