Incident incredibil la Jocurile Olimpice, Maroc – Argentina 2-1: Golul sudamericanilor, anulat de VAR după două ore de pauză

Autor: Andrei Costanda

Argentina a egalat în minutul 90+16, dar golul lui Cristian Medina a fost anulat

Sursa: Instagram / Echipa națională a Argentinei

Meciul dintre Argentina și Maroc la Jocurile Olimpice a fost marcat de un incident fără precedent: golul Argentinei a fost anulat după două ore de pauză și jucătorii au fost chemați înapoi pe teren pentru a juca încă trei minute.

Turneul de fotbal masculin de la Jocurile Olimpice din 2024 a debutat cu două meciuri spectaculoase din faza grupelor: Argentina- Maroc, terminat 2-1, și Uzbekistan- Spania, cu scorul de 1-2. Totuși, evenimentele șocante din meciul Argentina- Maroc au captat atenția tuturor.

Golul egalizator al Argentinei a fost anulat după o pauză de două ore

În meciul disputat la Saint-Étienne, Marocul, condus de căpitanul Achraf Hakimi, a preluat conducerea cu 2-0, datorită golurilor lui Soufiane Rahimi în minutele 45+2 și 51.

Argentina a redus din diferență prin Giuliano Simeone în minutul 68. Apoi, arbitrul suedez Glenn Nyberg a prelungit repriza secundă cu 15 minute, iar Argentina a reușit să egaleze în minutul 90+16 prin Cristian Medina. Acest gol a dus la incidente grave provocate de fanii marocani, care au aruncat obiecte pe teren și au intrat în suprafața de joc.

Jucătorii celor două echipe au fost trimiși la vestiare, iar fanii au fost evacuați de pe stadion.

După aproximativ două ore de incertitudine și verificări VAR, golul lui Medina a fost anulat pentru ofsaid. Decizia a fost afișată pe grafica televiziunii, iar jucătorii au fost chemați înapoi pe teren pentru a juca ultimele trei minute ale meciului, începând de la scorul de 2-1 pentru Maroc. În aceste trei minute nu s-a mai marcat, astfel că Marocul a câștigat partida cu 2-1.

Selecționerul Argentinei, Javier Mascherano, a declarat: „E cel mai mare circ pe care l-am văzut în viața mea”. Presa argentiniană a reacționat dur, cu publicații precum Olé titrând „Rușine

istorică! La Jocurile Olimpice, Argentina și Maroc au revenit pe teren după două ore pentru a juca 3 minute”.

Citește și: Anunț de ultimă oră! FRF i-a găsit deja înlocuitor lui Edward Iordănescu dacă Gică Hagi nu acceptă oferta. Tehnicianul și-ar fi dat deja acordul

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Adriana Simionescu a explicat ce se întâmplă, de fapt, între ea și soțul ei! Tânăra a făcut declarații, după ce s-a spus că ei s-ar fi despărțit. „Toată lumea se ceartă”

Citește și: FRF a făcut marele anunț despre poziția de selecționer al naționalei României: „Opțiunea numărul 1, Gică Hagi!”. Oficialii vor începe negocierile cu „Regele”

Incidente violente la meciul dintre Maroc și Argentina

În faza grupelor, Argentina și Maroc fac parte din grupa B, alături de Irak și Ucraina. Primele două echipe clasate din fiecare grupă se vor califica în sferturile de finală.

După golul egalizator al Argentinei, fanii marocani au aruncat cu obiecte în teren, iar câțiva suporteri au invadat suprafața de joc. O petardă a explodat în apropierea jucătorilor argentinieni, provocând retragerea acestora la vestiare. Arbitrul a suspendat partida pentru a restabili ordinea și pentru a verifica validitatea golului.

Site-ul oficial al Jocurilor Olimpice a indicat că meciul nu s-a încheiat, fiind în așteptarea verificării VAR a golului marcat de Argentina în minutul 90+16.

După două ore, golul a fost anulat pentru ofsaid, iar partida s-a reluat pentru ultimele trei minute, fără alte evenimente notabile.

Presa din Argentina a condamnat ferm modul în care a fost gestionată situația. TyC Sports a titrat: „Final scandalos între Argentina și Maroc. După golul lui Medina, o petardă a explodat lângă banca de rezerve, iar fanii marocani au intrat pe teren. Jucătorii s-au retras la vestiare”.

 


Roberta regretă despărțirea de Sebastian, însă nu vrea să audă de o posibilă împăcare! Iată cum a reacționat fostul ei partener!