Incident neobișnuit într-o fabrică deținută de Elon Musk. Un inginer a fost atacat de un robot

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 28 dec 2023, 09:29

Elon Musk, despre roboți

Sursa: Twitter

Un incident bizar s-a petrecut într-o fabrică Tesla. Un inginer a fost imobilizat și rănit de către un robot. Cum s-a întâmplat totul?

O situație alarmantă a avut loc într-o uzină Tesla! Un raport înregistrat de către autoritățile de reglementare, scoate la iveală detalii terifiante. Un inginer de la fabrica din apropierea orașului Austin ar fi fost atacat de către un robot. Incidentul a avut loc în 2021, când bărbatul a fost imobilizat de mașinărie și a suferit o rană deschisă.

Un angajat Tesla a fost atacat de un robot

Scene desprinse dintr-un film SF ar fi avut loc în anul 2021, într-o uzină Tesla din Austin, SUA. Unul dintre ingineri ar fi fost atacat de către un robot Giga Texas, iar la scenă ar fi fost martori și doi colegi, care au privit neputincioși la întreaga scenă.

Citește și: Progresul așteptat al inteligenței artificiale în 2024

Potrivit independent.co.uk., robotul l-ar fi imobilizat pe inginer, iar în urma acestuia ar fi lăsat o ”dâră de sânge”, pe podeaua fabricii.

Toate aceste detalii s-ar fi regăsit în raportul de rănire din 2021. Conform aceleiași surse citate anterior, se precizează că bărbatul a fost imobilizat de către robot și a suferit o "rană deschisă" la mâna stângă. Este important de menționat că robotul a fost conceput pentru manipularea pieselor auto din aluminiu proaspăt turnat.

Lupta cu robotul era una imposibilă, însă inginerul a reușit să scape din ghearele robotului atunci când un coleg a apăsat butonul de oprire de urgență.

Accidentul nu este unul izolat, uzina din Texas fiind cunoscută pentru numărul ridicat al accidentărilor în comparație cu mediile din industrie. În total, 26 de muncitori Tesla de la fabrica din Texas ar fi suferit accidente grave la muncă.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Ce spune Elon Musk despre inteligența artificială

Elon Musk a emis noi declarații cu privire la inteligența artificială în cadrul primei ediții a Summitului Global privind Siguranța Inteligenței Artificiale, denumit AI Safety Summit. Uniunea Europeană, China, Statele Unite și alte 20 de țări au semnat prima declarație globală dedicată reglementării inteligenței artificiale.

Evenimentul a avut loc în Regatul Unit, unde a fost încheiată "Declarația de la Bletchley".

Participanții din statele semnatare s-au angajat să colaboreze pentru a gestiona riscurile asociate utilizării inteligenței artificiale. Cu toate că aceasta deține un potențial vast, marile puteri mondiale manifestă temeri cu privire la posibilele pericole, dat fiind că inteligența artificială rămâne un concept încă neînțeles de către mulți.

Citește și: X al lui Elon Musk testează o taxă anuală la conturile neverificate

“Cred că Inteligenţa Artificială e una din cele mai mari amenințări. Suntem pentru prima oară în situaţia în care apare o entitate care este mult mai inteligentă decât cel mai inteligent om de pe Pământ.  Nu suntem mai puternici sau mai rapizi decât alte specii. Dar am fost cei mai inteligenți. Aşadar, am ajuns în punctul în care pentru prima oară în istoria umană, va apărea ceva care va fi cu mult deasupra noastră.  Nu cred că este ceva ce vom putea controla. Dar putem aspira spre a ghida Inteligenţa Artificială într-o direcție care să fie benefică pentru omenire”, a declarat Elon Musk, potrivit BBC.

 

 

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.