Incident violent în Brașov: Un bărbat a fost împușcat mortal de un polițist după ce a amenințat un jandarm toporul

Autor: Andrei Costanda

Bărbatul a fost împușcat mortal după ce a amenințat forțele de ordine cu toporul

Un conflict dintre vecini în municipiul Săcele, Brașov, a degenerat într-o tragedie după ce un bărbat de 36 de ani a fost împușcat de un polițist în urma amenințării unui jandarm cu un topor.

Scene de o violență extremă au avut loc într-un cartier din Brașov, unde un bărbat de 36 de ani a fost împușcat mortal de un polițist după ce a amenințat un jandarm cu un topor. Incidentul s-a petrecut sâmbătă, 13 iulie, în municipiul Săcele, județul Brașov, în contextul unui conflict iscat între doi vecini.

Bărbatul a fost avertizat cu un foc pe plan vertical

Potrivit autorităților, forțele de ordine au intervenit prompt la locul altercației. Un echipaj format dintr-un polițist și un jandarm a ajuns la fața locului, moment în care bărbatul de 36 de ani, implicat în scandal, a ieșit din casă cu un topor și a început să amenințe forțele de ordine. În fața pericolului iminent, manifestat inclusiv prin ridicarea toporului cu intenția clară de a lovi jandarmul, polițistul a tras inițial un foc de avertisment în aer.

Întrucât agresorul nu s-a potolit, polițistul a tras încă două focuri de armă, unul nimerindu-l în picior și celălalt în torace.

„La fața locului a intervenit, în primă instanță, un echipaj format dintr-un polițist și un jandarm, moment în care un bărbat, în vârstă de 36 de ani, implicat în conflict, a ieșit cu un topor, amenințând forțele de ordine. Având în vedere pericolul iminent (manifestat inclusiv prin ridicarea toporului cu intenția vădită de a lovi un jandarm), agentul de poliție a efectuat un foc de avertisment în plan vertical, urmat de două focuri, în direcția

agresorului. Bărbatul a fost preluat de către un echipaj medical, în vederea acordării îngrijirilor de specialitate”, informează Poliția Județeană Brașov.

În urma împușcăturilor, bărbatul a intrat în stop cardio-respirator și, în ciuda eforturilor depuse de echipajul medical sosit de urgență, acesta a decedat la scurt timp.

Citește și: Betty Salam, primele declarații după ce s-a zvonit că și-ar fi părăsit soțul pentru un manelist celebru: „Eu și Cătălin suntem într-o mică pauză”. Fiica lui Florin Salam a spus adevărul despre divorț

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”

Citește și: Câți bani a făcut Cristina Bâtlan din afacerea cu pantofi: „Îmi pot permite orice” Suma estimată se ridică la zeci de milioane de euro

Fratele victimei a fost arestat pentru amenințări cu moartea

Pentru aplanarea conflictului, în sprijinul primului echipaj au intervenit de urgență și alți polițiști și jandarmi.

Incidentul a stârnit reacții imediate, inclusiv fratele victimei amenințând polițistul implicat cu moartea. Acesta a fost ulterior arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

Reprezentanții Poliției Județene Brașov au precizat că prin intervenția promptă a polițistului, viața colegului său de la jandarmi a fost salvată.

„Prin intervenția promptă a polițistului, viața colegului de la jandarmi a fost salvată”, au subliniat oficialii Poliției.

Cazul a fost preluat de un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov, care a demarat o anchetă pentru a stabili cu exactitate circumstanțele în care s-a produs incidentul tragic. Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov precizează că, în urma evenimentelor de la Săcele, cazul a fost preluat de un procuror care face o cercetare la fața locului pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor producerii incidentelor.

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.