”Era soluție de animale” Două surori se zbat între viață și moarte după ce au fost spălate de mamă cu o substanță toxică

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 17 ian 2024, 10:43

Două surori au ajuns la spital după ce au fost spălate cu insecticid

Sursa: Observatornews.ro

Două copile de trei și patru ani din Iași, au ajuns la spital după ce au fost spălate pe cap cu o substanță toxică. Răspunzătoare de întreaga situație ar fi chiar mama celor două.

O tragedie zguduie o comună din Iași, unde două fetițe în vârstă de 3 și 4 ani au fost aduse în stare extrem de gravă la spital, după ce mama lor le-a spălat pe cap cu o substanță toxică, inițial destinată deparazitării animalelor.

Copilele au fost spălate pe cap cu insecticid

La scurt timp după ce au fost spălate pe cap cu substanța toxică destinată oilor, cele două micuțe au resimțit efectele nocive ale substanței, experimentând simptome severe care au culminat cu pierderea cunoștinței.

Mama a fost cea care ar fi sunat la 112, la fața locului deplasându-se inclusiv un elicopter SMURD.

În momentul în care echipajele de salvare au sosit la fața locului, fetița cea mare intrase deja în comă, iar cea mai mică se afla în stop cardio-respirator. Eforturile de resuscitare ale medicilor au fost intense, aceștia încercând timp de 30 de minute s-o readucă la viață.

Citește și: Planta toxică pe care toată lumea o cumpără și o pune pe masa de Crăciun! Ne poate otrăvi

Ambele copile au fost intubate și ventilate mecanic, iar ulterior, în încercarea de a contracara efectele substanței toxice la care au fost expuse, li s-a administrat un antidot adecvat. Situația critică în care se află aceste două inocente a generat un amplu efort medical pentru a le oferi îngrijirea necesară și pentru a gestiona consecințele tragice ale expunerii la substanța periculoasă.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”

”Este un produs insecticid.

El afectează atât respiraţia, cât şi circulaţia, cât şi neurologic, dând instabilitate hemodinamică, deci pierderi de lichide, scăderea tensiunii arteriale, afectare neurologică, stare de comă.”, a declarat Diana Cimpoeșu, UPU SMURD Iași, potrivit Observatornews.ro.

De ce a recurs femeia la acest gest

Membrii comunității din Iași sunt în stare de șoc și nu înțeleg cum femeia a putut recurge la această soluție.

Cel mai probabil, mama ar fi apelat la substanța pentru oi în încercarea de a le scăpa pe micuțe de păduchi.

”Dar cum să dai la copii aşa ceva, că aceea e otravă. E pentru oi. Era soluţie de animale şi s-a pus pe oameni, copii, evident că erau reacţii adverse.”, a fost mărturia unui vecin, potrivit sursei menționate anterior.

Citește și: Detalii șocante ies la iveală în cazul femeii care și-a otrăvit familia cu mercur. Ce au descoperit anchetatorii în camera acesteia

În ultimele 5 luni, în România a fost înregistrat un număr alarmant de cazuri de intoxicații ale copiilor cu substanțe toxice. Unul dintre incidentele tragice a avut loc în decembrie 2023, în localitatea Țăndărei, județul Ialomița, unde o fetiță de 5 ani și-a pierdut viața, iar fratele ei de 2 ani a fost transportat de urgență la spital. Cauza acestui eveniment devastator a fost spălarea copiilor cu insecticid destinat animalelor, o practică aplicată de bunica lor pentru a scăpa de păduchi. Autoritățile avertizează cu privire la această practică extrem de periculoasă și-i sfătuiește pe părinți să nu aplice substanțe destinate animalelor copiilor, acestea ducând chiar la deces în unele cazuri.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.