INCREDIBIL! Bebelusii anticipeaza momentul in care vor fi luati in brate de mamici

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 23 feb 2017, 18:26

Specialistii sustin ca incepand cu varsta de doua luni, bebelusii anticipeaza momentul cand vor fi ridicati in brate.

Acestia isi incordeaza muschii pentru ca ridicare sa fie mai usoara. Cercetatorii sustin ca aceasta descoperire este foarte importanta in ceea ce priveste comportamentul nou-nascutilor. Lipsa acestor schimbari fine in musculatura bebelusului atunci cand mama se pregateste sa-l ia in brate poate fi un indicator foarte important cand vine vorba in depistarea timpurie a unor boli cum ar fi autismul.

Oamenii de stiinta au observat ca micutii sunt capabili sa recunoasca miscarile mamei.
Bebelusul inceteaza sa mai dea din maini sau din picioare cand mama se apropie de patut. Se linisteste instantaneu, isi incordeaza muschii si asteapta sa fie luat in brate.

Si mamele participante la acest studiu au declarat ca au remarcat acest comportament al bebelusului de fiecare data cand se pregateau sa-l ia in brate. Insa nu stiau ca micutii sunt capabili la o varsta atat de frageda sa isi incordeze muschii pentru ca ridicarea sa fie mai usoara.


Rezultatele sugereaza ca trebuie sa luam totul de la capat in ceea ce priveste modul in care se dezvolta un nou-nascut. Se pare ca acestia au capacitatea sa anticipeze si sa inteleaga actiunile celorlalti asupra lor ”, a declarat profesorul Vasu Reddy de la University of Portsmouth.

Sursa foto: shutterstock.com

 

Taguri:

Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.