INCREDIBIL. Cainii recunosc figurile familiare chiar si in fotografii

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 feb 2017, 02:12

Cainii recunosc figurile persoanelor familiare, este un lucru cunoscut. Se cunosc insa mai putine lucruri despre mecanismele care intervin in acest proces, scrie passionsante.be.

Aceasta capacitate de recunoastere nu este atat de banala pe cat pare. Potrivit Agerpres, studii recente pun in evidenta de altfel intreaga sa complexitate la om, asa incat intelegerea proceselor la caini este si mai complicata. Cercetatori de la Universitatea din Helsinki (Finlanda) au strans circa 20 de caini dresati sa ramana nemiscati in timpul experimentului, care a constat in proiectarea unor fotografii cu persoane cunoscute sau necunoscute animalelor, precum si a unor poze cu alti caini.

Au fost inregistrate miscarile ochilor.

Rezultatele au aratat ca, atunci cand cainele are in fata un chip familiar, il priveste mult mai mult decat pe un necunoscut, lucru care demonstreaza ca animalul poate identifica un om in fotografie. Dar nu se uita la orice parte a fetei, ci atentia ii este atrasa de ochi, fie ca fotografia ii este aratata in pozitie normala sau invers.

Interesul cainilor creste si mai mult cand le sunt aratati alti caini, fie ca le sunt cunoscuti sau necunoscuti.

Altfel spus, oamenii le starnesc mai putina curiozitate decat rudele lor. Competenta sociala a cainilor prin identificarea figurilor este o realitate, arata experimentul cercetatorilor finlandezi. Aceasta constatare permite oamenilor de stiinta sa avanseze in intelegerea mecanismelor gandirii cainelui si a modurilor sale de interactiune cu oamenii, incheie passionsante.be

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

 

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.