INCREDIBIL! Calcularea datei sarbatorii de Paste, o intreaga istorie de semnificatii VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 01:48

Desi nu uitam niciodata sa pregatim cele mai bune bucate pentru sfintele Pasti, cand vine vorba de data exacta in care cinstim cea mai importanta sarbatoare a crestinatatii, incep problemele!

Numai calendarul ortodox pe anul in curs ne poate scoate din impas. Si nu este de mirare! Sarbatoarea nu are data fixa. Ziua se schimba de la un an la altul, iar calcularea acestei sarbatori crestine are o intreaga istorie. Nu Parlamentul, nu Dumnezeu si nici macar Patriarhul. Metoda prin care se calculeaza data Sfintelor Pasti a fost stabilita de Sfantul Sinod de la Niceea cu aproape 1700 de ani in urma.


Exista, insa, o mica problema. In primele veacuri ale crestinismului se folosea un alt calendar, diferit de cel din zilele noastre, care avea o eroare. Chiar daca au identificat greseala, nu toate biserice crestine au trecut la indreptarea ei. Asa ca si acum data Sfintelor Pasti se calculeaza dupa randuiala veche in Biserica Ortodoxa Romana. Din cauza aceasta s-a ajuns ca Invierea Domnului sa fie sarbatorita in zile diferite de ortodocsi si catolici.
Calculele s-au facut pana prin 2025. Ce se va intampla dupa aceea? Ce va fi dupa 2025 nu stim! Este, insa, greu de crezut ca vom mai apuca zilele in care toti crestinii vor sarbatori Invierea mantuitorului in acelasi timp.

 


Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.