INCREDIBIL! Cancerul va deveni in curand o simpla boala tratabila

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 29 aug 2021, 11:45

Oamenii de stiinta sunt foarte aproape de o descoperire care va marca medicina traditionala!

Specialistii studiaza o tehnica radicala cu ajutorul careia cancerul va putea fi tratat in functie de ADN-ul fiecarui pacient. Tratamentul va fi, astfel, individualizat, si, in functie de mecanismele fiecarui organism, medicii il vor putea face pe pacient sa invinga boala. Se estimeaza ca in viitor, pacientii diagnosticati cu cancer in faza terminala vor putea trai chiar si zece ani gratie noilor tratamente.

Astfel, cercetatorii spera sa transforme cancerul intr-o boala cronica care sa poata fi tinuta sub control prin diferite terapii, iar viata pacientului sa nu mai fie pusa in pericol.
Ei vor extrage codul genetic al fiecarei tumori pentru a dezvolta tratamente individuale eficace din punct de vedere al sperantei de viata.

" Nu este de domeniul fantasticului! Speram ca in cinci, zece ani astfel de tratamente sa devina rutina pentru pacientii diagnosticati cu cancer. Tintim sa gasim un leac contra cancerului, iar pentru bolnavii in faza terminala sa putem gasi terapii astfel incat acestia sa traiasca intr-o stare de sanatate buna timp de multi ani", a declarat profesorul Alan Ashworth de la "Institutul de Cercetare a Cancerului"("Institute of Cancer Research").


Cancerul apare, in special in cazul oamenilor in varsta, iar odata cu noile tratamente, specialistii spera sa ii tina pe bolnavi cat mai mult in viata, astfel incat cancerul sa devina o boala cronica. Daca unii vor deceda, nu va fi din cauza cancerului, ci din cauza complicatiilor ivite pe parcursul bolii. In prezent, biopsia unei tumori este o procedura invaziva, dar in viitor, specialistii spera sa dezvolte tehnici si aparate cu ajutorul carora sa identifice tipul unei tumori printr-o simpla analiza de sange.

 

Taguri: