INCREDIBIL! Capsune in luna noiembrie, zemoase si gustoase de-ti lasa gura apa

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 16 oct 2020, 07:05

Vremea nu da peste cap numai metabolismul oamenilor, ci si regulile dupa care funcrionaza plantele. Un fermer a avut surpriza sa culeaga capsune in luna noiembrie.

Zemoase si aromate de-ti lasa gura apa! Asa se pot descrie in cateva cuvinte capsunele de noiembrie. Razele blande ale soarelui au mangaiat campurile din Banat in aceasta toamna, asa ca fructele s-au copt treptat. Faceti cunostinta cu Gelu Blidar, un agricultor tare mandru. Are cu ce se lauda! In prag de iarna tarlaua lui e plina de capsune rosii si aromate.

In urma cu cinci ani a sadit 30 000 de plante la marginea satului, iar acum se bucura din plin: recolteaza in jur de 20 de tone de capsune anual.

Inedit este ca plantele rodesc continuu din mai, iunie pana in noiembrie, cand cade prima bruma. Daca vara sunt rosii ca focul si mieroase, toamna capsunile capata o nuanta mai deschisa si un gust dulce-acrisor.

Drumul capsunelor este, insa, anevoios toamna, cand ploile transforma campul intr-o mare mlastina. Pana sa ajungi la parcela plina cu fructe rosii si zemoase, trebuie sa treci peste cateva obstacole serioase, printre care si un parau.

Nu e de mirare ca un kilogram de capsuni de toamna costa 15 lei. Munca agricultorilor este uriasa, iar resursele folosite sunt mult mai costisitoare decat pe timp de vara. Si clientii nu se lasa asteptati. Doamna Maria iese in fiecare zi la poarta cu marfa proaspata.

Producatorul nu vinde capsunele doar la taraba din fata casei, ci mai multor cofetarii din Timisoara. Cererea este mare mai ales toamna, cand fructele proaspat recoltate din camp nu se compara cu cele din import.

Profitul este pe masura: 300.000 de lei pe an.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Cum gestionează Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, situația dintre el și fosta parteneră de viață. „M-a luat de pe stradă, în pantaloni scurți, în tricou și niciun ban în cont.”

##VIDEO84931##

 

Taguri: