Zemoase si aromate de-ti lasa gura apa! Asa se pot descrie in cateva cuvinte capsunele de noiembrie. Razele blande ale soarelui au mangaiat campurile din Banat in aceasta toamna, asa ca fructele s-au copt treptat. Faceti cunostinta cu Gelu Blidar, un agricultor tare mandru. Are cu ce se lauda! In prag de iarna tarlaua lui e plina de capsune rosii si aromate.
In urma cu cinci ani a sadit 30 000 de plante la marginea satului, iar acum se bucura din plin: recolteaza in jur de 20 de tone de capsune anual.
Drumul capsunelor este, insa, anevoios toamna, cand ploile transforma campul intr-o mare mlastina. Pana sa ajungi la parcela plina cu fructe rosii si zemoase, trebuie sa treci peste cateva obstacole serioase, printre care si un parau.
Nu e de mirare ca un kilogram de capsuni de toamna costa 15 lei. Munca agricultorilor este uriasa, iar resursele folosite sunt mult mai costisitoare decat pe timp de vara. Si clientii nu se lasa asteptati. Doamna Maria iese in fiecare zi la poarta cu marfa proaspata.
Producatorul nu vinde capsunele doar la taraba din fata casei, ci mai multor cofetarii din Timisoara. Cererea este mare mai ales toamna, cand fructele proaspat recoltate din camp nu se compara cu cele din import.
Profitul este pe masura: 300.000 de lei pe an.Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii
##VIDEO84931##