Incredibil ce a putut face un bărbat cu banii strânși pentru un tratament cu celule stem! A preferat să rămână paralizat pentru a ajuta un copil: „Nu a fost mare lucru”

Autor: Diana Ghita

Dan Black l-a ajutat pe Brecon Vaughan să-și îndeplinească visul

Sursa: pollythomas.co.uk

În 2009, viața lui Dan Black din Chepstow, Țara Galilor, s-a transformat radical, după ce un accident de ciclism l-a lăsat paralizat. În loc să se lase copleșit de tragedie, Dan a petrecut patru ani pentru a strânge bani pentru un tratament cu celule stem.

Tratamentul cu celule stem i-ar fi putut oferi o rază de speranță lui Dan Black. După mult efort, acesta a reușit să adune £20.000 (aproximativ 26.000 de dolari), o sumă considerabilă care ar fi putut să îi schimbe viitorul. Însă, după ce a strâns această sumă, galezul a ales să ajute un copil aflat într-o situație similară cu a lui.

Dan Black a preferat să rămână paralizat pentru a ajuta un copil

În 2013, destinul a adus în atenția lui Dan povestea lui Brecon Vaughan, un băiețel de cinci ani din același oraș, care suferea de paralizie cerebrală. Potrivit unei postări publicate recent pe Instagram de pagina UNILAND, micuțul nu putea merge din cauza diplegiei spastice, însă exista o soluție pentru el, și anume o operație costisitoare în Statele Unite, ce i-ar fi putut da șansa să meargă.

Familia lui se lupta să strângă banii necesari pentru această intervenție, iar visul băiatului de a putea alerga și juca alături de prietenii săi părea îndepărtat.

După ce a aflat despre cazul lui Brecon, Dan a făcut un gest de o generozitate rar întâlnită. În loc să păstreze banii pentru propriul tratament, el a decis să îi doneze în totalitate pentru operația băiețelului.

Citește și: Un barbat cu paralizie cerebrala a terminat, in premiera, un concurs Ironman, impreuna cu fratele sau

„Pentru mine nu a fost mare lucru să-i dau banii. Dacă mai mulți oameni ar face așa ceva, lumea ar fi un loc mult mai frumos”, a declarat Dan Black, la acea vreme, citat de Wales Online.

Ce a declarat mama lui Brecon Vaughan, după gestul făcut de Dan Black

Gestul altruist al lui Dan Black a schimbat complet viața lui Brecon. Operația a fost un succes, iar micuțul a reușit să facă primii pași fără ajutor. Astfel visul lui de a fi ca ceilalți copii s-a îndeplinit. Familia băiețelului a fost profund recunoscătoare pentru sacrificiul lui Dan.

Citește și: Premiera in Romania! Bebelus nascut prematur, salvat de o terapie inovatoare cu celule stem

„Brecon spunea mereu că vrea să fie ca prietenii lui și să facă ceea ce fac ei, să joace tag și să alerge. Mi s-ar fi rupt inima pentru că ar fi trebui să încerc să-i explic (n.r. că nu se poate să fie ca prietenii lui). Dar acum, deși mai are încă un drum lung de parcurs, este incredibil cât de departe a ajuns. Sunt extrem de mândră și nu-i pot mulțumi suficient lui Dan”, a mărturisit Ann, mama copilului, pentru aceeași sursă.