Incredibil! Ce a putut să spună Ion Ţiriac despre David Popovici!

Author: Marina Ionescu

Ion Ţiriac a vorbit despre David Popovici, după ce acesta a câştigat medalia de aur la 200 de metri liber, la Campionatul European de juniori.

Miliardarul Ion Țiriac a mărturisit că David Popovici este o excepție în sportul românesc. Acesta susține că orice Universitate din SUA îl poate lua pe campion și să îi plătească absolut tot. 

Citeste si: David Popovici face spectacol la Campionatul European de Juniori de la Otopeni

Ce a putut să spună Ion Țiriac despre David Popovici!

Ion Țiriac a deplâns infrastructura în ceea ce privește bazinele de înot. Miliardarul i-a propus lui David Popovici să îl ducă în Statele Unite, dar conducătorii Federației de Natație din România i-au explicat de ce nu este o idee bună. 

Citeste si: Dieta lui David Popovici. Ce mănâncă românul, dublul campion mondial la înot

Acest campion care este o treabă senzațională, este unică daca vrei să spun așa, la 17 ani, este o excepție la regula pe care noi o avem.

Nu avem de unde să cernem și se nasc excepții. Iar domnul Popovici este o excepție care ne face și plăcere, dar și onoare. Îi mulțumim că a ajuns atât de repede atât de sus. Să sperăm că vrea mâine să fie un fir de păr mai mult și în fiecare zi mai bun. Și atunci devine un mare star, nu doar un campion.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Este o întrebare dureroasă pentru că dacă luăm în calcul infrastructura pe care o avem în ziua de azi, nu are unde să se antreneze. Este adevărat că acest mastodont pe care l-am văzut astăzi este o treabă senzațională, îi felicit pe cei l-au făcut. Puteau să se gândească mai bine cei care l-au făcut unde îl fac. În acest loc, pe zi, trebuie să fie 500 de copii.

Aici e treaba. Dacă nu, mâine dimineață e undeva la SUA, oriunde la Harvard sau Stanford, orice facultate care îl ia, îi plătește totul. Bine, reprezentând România”, a spus Ion Țiriac.

David Popovici, răspuns ferm după oferta făcută de Ion Țiriac

Miliardarul român a vrut să-l trimită pe David Popovici în SUA pentru a se dezvolta și mai mult în lumea natației.

„Lui David Popovici nu pot să îi recomand nimic! Mi-am permis să îi dau telefon doamnei președinte, care mi-a spus: ‘Băi, Țiriac, n-ai cum să-l pui să se ducă în SUA să se antreneze", a declarat Ion Țiriac.

Citeste si: Imaginile durerii de la înmormântarea Denisei, a doua fată înecată vineri în Dunăre! Prietenii și colegii au condus-o pe ultimul drum

După oferta făcută în trecut de Ion Țiriac, dublul campion mondial a avut un răspuns ferm. David Popovici a explicat de ce a ales să rămână în România.

”E cea mai bună decizie de a rămâne. Într-un sport atât de individual este extrem de importantă chimia pe care o ai cu cei cu care lucrezi. Este cel mai important criteriu în performanța cuiva. Trebuie să mă odihnesc, să dorm şi să mănânc bine. Budapesta e un oraș frumos, dar mi-a fost dor de București”,  a spus David Popovici.