Incredibil! Ce se intampla in corpul tau atunci cand mananci oua!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 28 feb 2017, 03:02

Pe langa faptul ca te ajuta sa obtii necesarul proteic zilnic - fiecare cantitate de 85 calorii din oua semnifica si 7 grame de masa musculara - ouale sunt benefice si pentru sanatate.

1. Vei reduce riscul bolilor de inima

Colesterolul LDL a devenit cunoscut drept colesterolul "nociv", deoarece particulele de LDL ajuta circularea moleculelor grase prin peretii arteriali si conduc la aparitia arterosclerozei- practic "cauciucand" arterele.( In contrast, particulele HDL pot elimina moleculele grase de pe peretii arteriali). Insa nu toate particulele LDL sunt la fel, ci exista subtipuri care difera in marime. Cu cat mai mare, cu atat mai bine- diferite studii au aratat ca persoanele care au particule de LDl predominant mici si dense, prezinta un risc mai ridicat de a avea boli de inima, in comparatie

cu cele ale caror particule LDL sunt mai mari. Iata partea interesanta: chiar daca ouale tind sa creasca colesterolul LDL la unele persoane, cercetarile au aratat ca particulele LDL devin din mici si dense, mai mari, reducand riscul astfel aparitia unor probleme cardiovasculare.

2. Iti vei imbunatati sistemul imunitar

Daca nu vrei sa ai de a face cu infectiile, virusurile si bolile, adauga unul sau doua oua dietei tale zilnice.
Un singur ou mare contine aproape 1/4 din seleniu, un nutrient care ajuta sistemul imunitar si poate regla hormonii tiroidei. Copii ar trebui sa consume oua, in special. Daca adolescentii si copii nu isi iau cantitatea necesara de seleniu, ar putea dezvolta bolile Keshan si Kashin-Beck, doua afectiuni care pot afecta inima, oasele si incheieturile. Citeste continuarea pe kfetele.ro!

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.