Incredibil cine sunt persoanele de la bordul submarinului care s-a pierdut în preajma epavei Titanicului. La bord, se afla și șeful celebrului Institut SETI, de căutare a vieții extraterestre

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 21 iun 2023, 11:53

Fiecare persoană a plătit 250.000 de dolari pentru a se putea urca la bordul submarinului

Sursa: Captură video

Cinci persoane au urcat la bordul submarinului Titan OceanGate, pentru a vedea epava Titanicului, de pe fundul Oceanului Atlantic. În timp ce acestea erau transportate spre epavă, submarinul a dispărut, iar aerul rămas le ajunge pentru cel mult 70 de ore.

UPDATE

CNN a dezvăluit marți cine sunt patru din cei cinci bărbați aflați la bordul submersibilului dispărut în preajma epavei Titanicului. Pe lângă miliardarul britanic Hamish Harding, în submersibil era și Shahzada Dawood, șeful celebrului Institut SETI, de căutare a vieții extraterestre.

O misiune de căutare și de salvare contra cronometru a început, după ce un submarin, care transporta cinci persoane spre epava Titanicului, a dispărut în Oceanul Atlantic. Aerul rămas le mai ajunge pasagerilor pentru mai puțin de trei zile.

Cine sunt persoanele din submarinul dispărut în Oceanul Atlantic, în apropiere de Titanic

Cinci persoane se află la bordul submarinului, dar a fost confirmată doar identitatea a patru dintre ele. Una dintre ele este un miliardar britanic, în vârstă de 59 de ani, pe nume Hamish Harding. Acesta este un om de afaceri, președinte al unei companii internaționale de vânzări și operațiuni în industria aviației de afaceri, din Regatul Unit.

De asemenea, un tată din Pakistan și fiul lui se află la bordul submarinului și, conform declarației familiei acestora, numele lor sunt Shahzada Dawood și Sulaiman Dawood. Shahzada este administratorul Institutului SETI, California și vicepreședintele Dawood Hercules Corporation.

Citește și: Trupul unei fetițe de 1 an a fost găsit într-un sertar aflat într-o clădire abandonată

A patra persoană confirmată este scafandrul Paul-Henri Nargeolet, fiind cel care, de-a lungul timpului, a condus mai multe expediții pe epava Titanicului și a supravegheat recuperarea unor artefacte, fiind, de asemenea, și director de cercetare subacvatică. Identitatea celei de-a cincea persoane încă nu a fost confirmată nici de familie, nici de autorități.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei

Fiecare persoană a plătit 250.000
de dolari pentru a se putea urca la bordul submarinului
[Sursa: captura video]

Misiunea de salvare are loc contra cronometru

Fiecare persoană a plătit 250.000 de dolari pentru a se putea urca la bordul submarinului, duminică dimineața, 18 iunie. La o oră și 45 de minute de când a început să coboare în Oceanul Atlantic, nava de sprijin a pierdut contactul cu aceasta.

Aerul din submarin ajunge pentru mai puțin de 70 de ore, iar căutărilor începute de avioane și nave americane sunt amplificate de ajutoarele venite din partea celor canadiene. Epava Titanicului este la o adâncime de 3.800 de metri, iar una dintre posibilități este ca submarinul să fi ajuns și el tot pe fundul Oceanului.

„Dacă a coborât pe fundul oceanului și nu se poate întoarce la suprafață pe cont propriu, opțiunile sunt foarte limitate. În timp ce submersibilul ar putea fi încă intact, dacă se află dincolo de platoul continental, există foarte puține nave care pot ajunge atât de adânc și, cu siguranță, nu scafandri”, a transmis Alistair Greig, profesor de inginerie marină la University College London.

Asemenea Titanicului, lăudat ca fiind imposibil de scufundat, compania care pune la dispoziție scufundarea cu submarinul a precizat că acesta are „o caracteristică de siguranță fără precedent”, dar rezultatele au arătat altceva.

Citește și: Tragedie în Egipt! Un tânăr de doar 23 de ani a murit după ce a fost sfâșiat de un rechin. Tatăl băiatului a asistat la întreaga scenă

Cu toate acestea, la momentul depunerii dosarului, submarinul Titanic a fost supus la peste 50 de scufundări de testare, inclusiv la o adâncimea echivalentă cu cea a Titanicului, în apele adânci din Bahamas, dar și într-o cameră de presiune, rezultatele fiind cele la care se spera.