INCREDIBIL! DRAMA surorilor care nu isi pot recunoaste rudele, copiii si nici macar propriile chipuri atunci cand se privesc in oglinda

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 17 iul 2022, 10:20

Doua surori sufera de o boala bizara din cauza careia nu isi pot recunoaste nici macar propriile chipuri.

Donna Jones si Victoria Wardley nu isi amintesc nici cum arata sotii si copiii lor si trec pe strada pe langa prietenii de-o viata fara sa realizeze ca ei sunt.

Mai mult, ele nu se recunosc in oglinda si nu se deranjeaza sa faca fotografii la diverse evenimente, pentru ca atunci cand se uita la ele nu recunosc pe nimeni. Surorile sufera de prosopagnosie, boala din cauza careia ele pot recunoaste doar obiecte.


"Doctorul meu venea zilnic in cafeneaua in care lucram si eu nu eram capabila sa il recunosc. Mi-a spus sa vin la el la cabinet pentru cateva teste si atunci am aflat ca am aceasta boala", spune Victoria.

"Cand vad fata cuiva sunt foarte confuza. Pot recunoaste niste ochi sau un nas, dar cand ma uit la o fata completa nu imi dau seama pe cine privesc", a adaugat ea.


Donna, sora Victoriei, a fost diagnosticata cu aceeasi boala la putin timp dupa sora ei.

"A fost o usurare sa stiu ca sunt atat de confuza din cauza unei boli. Obisnuiam sa ma duc la diferiti barbati in supermarket, sa ii confund cu sotul meu si sa ii iau de mana", a declarat Donna.

Cele doua surori au invatat sa isi recunoasca rudele si prietenii dupa hainele pe care le poarta sau dupa felul in care merg.
Cu toate acestea, Donna glumeste si spune ca exista si o parte pozitiva.

 

Taguri: